Tavaly ősszel, rögtön a nyitás után jártunk először a mályinkai Iszkorban. Akkor még nem gondoltam volna, hogy egy évvel később, mint szakács fogok ide visszatérni. Amikor megláttam Ádám bejegyzését, hogy …
Gyömbéres-kurkumás csirkeleves
Jó, nem csak almás pitét sütöttem a covid-túlélő menüben, hanem bedurrantottam a gyógyhúslevesemet is. Ennek lényege a gyömbér-fokhagyma-chili ördögűző szentháromság, kiegészítve egy…
Legfrissebb bejegyzések
-
-
Pár napja Zsuzsa barátnőmmel felszaladtunk az anyukájához, aki egy zacskó hájas-szilvalekváros sütit nyomott a kezünkbe. Annyira finom volt és annyira jól esett, hogy akkor eldöntöttem, az idei, házi szilvalekváromból tepertős-szilvalekváros …
-
Hétvégi programajánlóm ez a sütőben sült szilvalekvár. Amióta tavaly felfedeztem, hogy sokkal jobban szeretem a szilvalekváros zserbót, azóta mindig tartok itthon egy üveg cukormentes, jó sűrű szilvalekvárt. Tavaly úgy alakult, …
-
A kis esőnek hála, a hétvégén újra lesz friss erdei gomba a piacon, úgyhogy főzz belőle rizottót, mondom a trükköket: Csinálj egy felöntőlevet szárított gombából. Leforrázod őket, hagyod állni és …
-
Szeder-matcha linzer 290 g finomliszt 10 g matchapor 90 g porcukor 100 g darált mandula 1 csipet só 175 g hideg vaj 2 tojásságája 50 ml tej 200 g szederlekvár …
-
Ez a recept tényleg úgy született, hogy kialakult nálunk egy spontán vendégség, mindenki megéhezett és abból kellett főzni, amit itthon volt. A szárnyakat eredetileg húslevesbe szántam, de végül sörkorcsolyaként végezték, …
-
Ha engem kérdezel, mi az a hely, amit a leginkább hiányolok itthon, akkor azt mondanám, hogy egy rendes kebabozót. Egy olyat, ahol jó minőségű húsból, sok zöldséggel és jó buciban …
-
Szerintem nincs olyan, hogy egy recept “kész van”. Ahogy fejlődik és tanul az ember, azzal együtt változik a főztje is. Én ezt magamon látom a legjobban, meg ezen a paprikás …
-
A töltikézéshez kell egy kis türelem, ez igaz, de én kifejezetten szeretem főzés közben az ilyen monoton, szinte meditatív folyamatokat. És az a helyzet, hogy amikor a sós, az édes, …
-
Valamelyik nap mondta Dani, hogy azért is szereti, ha itthon főzök, mert olyan, mintha minden nap étteremben lennénk. Van benne valami, mert amióta “igazi” konyhán dolgozom, rengeteg inspirációt hozok onnan, …