#reklám
Bakonyi sertéspöri, sűrű tejfölös szafttal és omlós karajszeletekkel. Biztos vagyok benne, hogy sokan azért félnek a sertéshústól, mert hosszadalmas és nehéz puhára főzni. Pedig, ha minőségi húst választasz, akkor például ezzel a karajjal nincsen több munka, mintha csirkemellet sütnél, viszont egy trükkre azért szükséged lesz hozzá.
A kulcsfontosságú mozzanat, a sós vízben marinálás, ez az, ami megpuhítja, ízesíti mindenhol a húst és utána elég csak pár perc alatt körbepirítani az oldalát ahhoz, hogy puha legyen
Arra ügyelj, hogy ne legyenek túl vastagok a hússzeletek és ha bizonytalan vagy a hús felvágásában, kérj bátran segítséget a pultban a henteseitől. Pillanatok alatt gyönyörű szeleteket fognak hasítani és nem neked kell vele otthon bajlódnod.
Tudtad? A Spar húspultjába egyenesen a bicskei Regnum húsüzemből érkezik a friss áru, amely Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzeme és az ott dolgozó munkatársak szakértelmével együtt garantálják a kitűnő minőséget.
4-5 karajszelethez (ami akár lehet csontos is, ha igazán gusztán szeretnénk tálalni), elég 7 deci víz és három evőkanál só. Én szoktam beledobni megroppantott fokhagymát, feketeborsot és néhány babérlevelet is. Kell neki legalább fél óra, de akár 2-3 órára is beteheted a hűtőbe. Utána elég csak lecsepegtetni, jó alaposan szárazra törölgetni és mindkét oldalát aranybarnára sütni.