Bár alig több, mint egy éve voltunk a Fülöp-szigeteken, mégis oly távolinak tűnik, mert azóta nagyot fordult a világ. Most mégis megpróbáltam felidézni kicsit az ottani ízeket és nosztalgiázni ezzel az adobo, ami talán az ország legismertebb étele.
Savanykás-sós-édes-fokhagymás. Talán ezek a legfontosabb jelzői az ételnek, az elkészítése pedig nagyon egyszerű, könnyű vele sikerélményt gyűjteni. Le kell pirítani a combokat, utána összekeverni a szósz elemeit és megfőzni benne a csirkét. A varázslat a végére áll össze: egy sűrű, nagyon komplex finom mártás kerekedik a csirke alatt, ami a sokfajta ízt forrasztja össze.
Gyors hétvégi főételnek tökéletes, pláne, hogy előre elkészíthető, mert ez az az étel, aminek kifejezetten jól áll egy éjszaka hűtőzés és a melegítés is. Arra kell csak figyelned, hogy ne a zöldflakonos ecetet, hanem egy gyengédebb ízűt használj: rizsecet a legjobb, de készítheted alma- vagy fehérborecettel is.