Aki követi már egy ideje a recepjeimet, az biztosan tudja, hogy elég nagy szerelem nálam az ázsiai konyha, azon belül is a szívem egyik csücske a vietnami. Oké, ebben mondjuk sokat segített az is, hogy pár éve személyesen néztük- és ettünk körbe mindent ott és egytől-egyig fantasztikus volt minden. Egyszerűen nem lehet rosszat enni és nem lehet éhesnek maradni. Mert nemhogy minden utcasarok, de minden utcában legalább öt helyen árulnak kaját, amiből legalább három helyen tuti van pho leves.
Ezt eszik reggel, ezt eszik délben és ezt eszik hajnalban is bulika után. Elég sok változata van, amiből nekem az egyik legkedvesebb a csirkés megoldás. Valószínűleg azért, mert nálunk is otthon a húsleves rendszerint csirkéből készült. És nem áll ám ez olyan távol a mi húslevesünktől, csak a fűszerezése más és intenzívebb, de ugyanúgy egy jó laktató, tartalmas leves, ami ízekben gazdag és telepakol erővel!