Ha babkáról van szó, nekem ez a fahéjas-kardamomos-pekándiós a kedvencem, mert olyan mint egy jó nagy és szaftos fahéjas csiga. Nem, abszolút nem egy diétás édesség, sőt! De pont a sok vajtól és cukortól lesz istenien kényeztető és nem is süti meg minden héten az ember, úgyhogy a különlegesebb alkalmakkor simán belefér, ne stresszeljen ezen senki.
Arról nem is beszélve, hogy szuperül rá lehet vele hangolódni a karácsonyra is, mert a tésztát be kell keverni, betenni a hűtőben, és ott egy éjszakát pihentetni, majd másnap lehet tölteni és megsütni. Kicsit hosszadalmasnak tűnik az elkészítése, de abszolút nem bonyolult, ne ijedjetek meg.
Én a klasszik Ottolenghi receptet követem, annyi módosítással, hogy csak egy kalácsot sütök, mert az nálunk bőven elég, így a receptet is eszerint módosítottam.
