Hogy lehet-e a madártejből tortát rittyenteni? Miazhogy!
A madártej az egyik olyan desszert, amit ha meglátok egy étlapon, nem kérdés, hogy azt választom. Tudjátok, egyébként is nagy vaníliafan vagyok, plusz az a könnyedség és krémesség, ami az egészet uralja, az a legnagyobb erénye.
Ugyanezt próbáltam most egy tortába átületetni: lágy vaníliakrém szaftos, vajas piskóták között, a tetején pedig az elmaradhatatlan tojáskorona, ugye. Ezt én karamellizáló-pisztollyal pirítottam rá, de tudom, hogy ez nem minden háztartás alapkelléke, úgyhogy a receptben a sütős változatot írtam le.
Kifejezetten jót tesz a tortának, ha egy éjszakát áll a hűtőben, mert így a piskóta kicsit magába szív a krémből, jobb tartása is lesz a sütinek és könnyebb szeletelni, na meg finomabb is, szóval bátra készítsétek el akár előre.