Az igazi pisztáciáért rajongok. Fagyiban, sütiben, bárhogy. Nem volt kérdés, hogy amikor Olaszországban voltunk, hozok haza egy adag szicíliai pisztáciapasztát. Ez gyakorlatilag egy natúr, krémesre darált pisztácia, mindenféle hozzáadott cucc (olaj, cukor, színezék) nélkül. Nem olcsó, az az 50 g-os üveg, amit én vettem 10 euro volt, de annyira intenzív, hogy tényleg kevés elég belőle. Ehhez a tortához alig több, mint a felét használtam fel. Egyébként itthon is találtok ilyet, például a Culinarisban, és még az ára is jobb amúgy.
Klasszikus piskóta az alapja, ezt már mutattam nektek. Én még nem találtam ennél jobb piskótareceptet, ami ennyire könnyű és puha. A krémhez most volt először bátorságom egyszerre felverni a habtejszínt a mascarponéval, mert paráztam tőle, hogy így nem lesz belőle hab, de jelentem, lesz. Szóval a krém hozzávalóit egyszerűen csak össze kell keverni, a piskótákat megkenni jófajta málnalekvárral, az egészet rétegezni és kész is a szuper torta.
Gyönyörű pasztellzöld színű, mert a torta bevonáshoz is ezt a pisztáciás krémet használtam fel. Mivel nincs szezonja ezért csak díszítésnek használtam hozzá málnát, plusz még maradék habcsókokat, amit a kamrában találtam. Nem is kell szerintem túlbonyolítani.
Ünnepi tortának is kiváló, szülinapra vagy húsvétra. Arra azonban ügyeljetek majd, hogy nagyon könnyű az a krém, amivel töltve van, szóval csak óvatosan bánjatok vele!