szponzorált tartalom

Ezeknek a puha, sajtostfánkoknak képtelenség ellenállni. Az a fajta sörkorcsolya ez, aminél azt mondogatod: na jó, még egy utolsót eszem és abbahagyom. De aztán úgysem tudod. Én sokszor ezt sütöm vendégvárónak, baráti összejövetelek mellé vagy sörözéshez pogácsa helyett, mert puha marad sütés után, nem szárad ki olyan könnyen, így előre is elkészíthető.
Azért hívom sajtfánknak, mert a tésztája tulajdonképp egy égetett tészta, olyan, amiből az ekler vagy a képviselőfánk is készül, csak itt sós-sajtos változatban. A tetejére bármit szórhatsz: reszelt sajtot, szezámmagot, mákot, fűszereket.

Egy kicsit érzékeny a recept, de ez csak annyit jelent, hogy az alapanyagokkal nem szabad spórolni. A vaj tényleg vaj legyen, a sajt pedig egy keményebb fajta. Így lesz jó a tészta állaga.
A bejegyzést az 1664 Blanc támogatta.