Ez a sóskaramellás krémes még akkor kúszott be a gondolataimba, amikor pár héttel ezelőtt megláttam a névtábláját egy cukrászda kirakatában. Akkor nem ezt választottam, de azóta nem is tudtam kitessékelni a fejemből, úgyhogy inkább most megsütöttem.
Két ropogós réteg leveles tészta között egy jó vastag tejszínnel habosított karamellpuding. Nem lehet nem szeretni.
A karamell készítésénél az én trükköm, hogy a cukrot mindig kevés vízzel együtt kezdem el melegíteni. Így egyenletesebben olvad és nem is szabad kevergetni addig, amíg teljesen fel nem olvadt.
Utána a langyos tejet óvatosan öntsd bele és ne ijedj meg ha azonnal megdermed a karamell, hiszen ahogy tovább melegíted majd, szépen beleolvad minden cseppje a tejbe. Én a felső tésztalapot megszórtam durvára darált grillázzsal, mert ebből most még egy kis maradék a kamrámban, de ez elhagyható vagy akár sima darált dióra is cserélhető.
Ehhez a sóskaramellás krémes recepthez jól jön egy állítható, szögletes sütőforma. Ha ilyened nincs, akkor keress egy méretben megfelelő tepsit, amibe kényelmesen elfér ekkora adag. Merthogy ebből a mennyiségből 12 db, viszonylag megtermett krémes lesz, szóval akár bátran felezheted is az adagokat.