3 előre elkészíthető reggeli, hogy másnap már csak kanalazni kelljen!

írta Kárai Dávid

Én bizony teljesen jól elvagyok reggeli nélkül. Egész egyszerűen reggel még nem vagyok éhes, és a rutinomba nem is fér bele, hogy nekiálljak szendvicset gyártani vagy zabkását főzni, majd odaüljek az asztal mellé, hogy bekanalazzam. Helyette bedobok egy laza tejeskávét és megyek is utamra, aztán délig úgy elszalad a nap, hogy bőven ráérek majd ebédnél először étkezni, addig meg úgyis jön még legalább egy (de van, hogy két) kávé. Hát a nagy francokat! 

Almás-mogyorós sült zabkása

Évekig a fenti hitben éltem, aztán egy ponton úgy döntöttem ideje kicsit életmódot váltanom. Na nem kell semmi drasztikusra gondolni, egyszerűen csak elkezdtem edzeni és egyeztettem egy dietetikussal, hogy mondja meg, ideális esetben, hogy nézne ki egy napi mintaétrendem. Mert a felsoroltakon túl, az ebédet már csak egy bőséges vacsora követte és viszlát, ennyi ettem egy nap a 4-5 kávéval együtt. Nyilván nem kellett dietetikus ahhoz, hogy magamtól is tudjam, ez így hülyeség és hosszú távon nem vezet semmi jóra.

Csokoládés köleskása banánnal és áfonyával

Ezen a ponton köszöntött be a reggeli műfaja az életembe, ami nélkül ma már elképzelhetetlenek a napjaim és ekkor jött a felismerés is, hogy igenis éhes vagyok és tudok is enni, időm is van rá, feltéve ha jól csinálom. Például előző este nem eszem degeszre magam, hogy aztán reggelre valóban legyen hely a reggelinek, másrészt pedig nem veszem el az éhségemet rögtön felkelés után egy kávéval. Az időre pedig az lett a megoldásom, hogy olyan reggeliket és módszereket választottam vagy éppen fejlesztettem ki, amivel az előkészítésre szánt idő drasztikusan lecsökken és nem lehet több kifogásom.

Narancsos-gyömbéres tejberizs pisztáciával megszórva

Most három ilyen receptet mutatok meg nektek, mert az újév szuper alkalmat ad arra, hogy megálljuk egy pillanatra, átgondoljuk a jelenlegi életünket és akár kis lépésekben is, de ahol úgy érezzük, ott változtassunk. Nem kell feltétlenül fogadalmakba bocsátkozni, elég egy kis odafigyelés, például arra, hogy reggelizz. 

Az Activia pedig most plusz egy segítséget ad ebben, hiszen ha a promóció ideje alatt bármilyen Activia terméket vásárolsz, megőrzöd a blokkot, majd feltöltöd a számlán szereplő AP kódot a promóciós weboldalra, akkor értékes ajándékcsomagokat nyerhetsz! Promóció időtartama: 2020. január 2. – február 16.

A bejegyzést az Activia támogatta.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...