A birsalmákat bizony nem könnyű megszelídíteni. Keményen ellenáll és talán éppen ezért ritkán fordul meg a konyhában, kivéve ha birsalmasajtról van szó. Nem kell azonban félni tőle, én úgy szoktam kicselezni, hogy megpucolom, félbe vágom, fűszeres szirupba ültetem és betolom a sütőbe. A végén, miután vajpuhára párolódott, csak akkor vágom ki a magházát, így sokkal egyszerűbb vele dolgozni.
Csináltam hozzá most egy csinos tányérdesszertet, ami nagyon elegánsan néz ki, de semmivel nem bonyolultabb egy tiramisunál. A fűszeres birsalmákat meg ha üvegbe töltöd, kidunsztolod, akkor akár karácsonyig eláll és akár ez a panna cotta lehet az ünnepi desszertetek.
A panna cottát egy jó tanács: úgy a legkönnyebb kivarázsolni a formából, ha harminc másodpercre forró vízbe állítod, majd egy határozott mozdulattal a tányérra fordítod. Picit megolvad a külseje, ami lehet, hogy a tányérra is lefolyik majd, de ettől szerintem még szebb a tálalása, illetve belül tökéletes marad az állaga!
A bejegyzést a MIELE támogatta.