Nekem idén sem sikerült epret befőznöm, de szerencsére a családtól érkezett pár üveg házi eperlekvár. Ez akkora kincs, hogy nem is szabad vele túl vad kísérletezésekbe fogni, mert önmagában is isteni finom, de csak úgy üresre kanalazni az üvegeket azért mégsem lehet. Szóval a vajas kalács és a palacsinta után ebben az omlós sütibe.
A receptet még Dániából hoztam magammal, ahol a legtöbb kávézóban ott figyel a pultban, leginkább málnalekvárból és fehér porcukormázzal a tetején. Nekem úgy sokszor már túl édes, viszont azt elhagyva, hát, nehéz egy szeletnél abbahagyni.
A tésztába én most pekándiót tettem, mert az volt épp itthon, de darált mandulával, dióval neadjisten pisztáciával is működik. Mivel a pekándiót a késes aprítóban daráltam finomra, ezért aztán, hogy kevesebbet koszoljak, a sütitésztát is ebben állítottam össze, de a keverőtálban is gyorsan ki be lehet gyúrni.
Nagyon lágy és ragadós a tészta, azért ha van időm, akkor azt csinálom, hogy elfelezem és bedobom a fagyasztóba, hogy jól megdermedjen és úgy reszelem bele a tepsibe. Ha nincs erre idő (és általában nincs), akkor két sütőpapír között nyújtom tepsi méretűre és az alsó réteget a papírral együtt teszem a tepsire és lehúzom a tetejéről a másikat. A felső rétegnél pedig nyújtás után lehúzom az egyik papírt és a lekvárral megkent alsó lapra borítom rá és így húzom le a másik sütőpapírt róla.
10% kedvezmény Kenwood termékekre A Kenwooddal most jól jársz, hiszen a márka termékeire 10% kedvezmény jár, ha érvényesíted a KARAIDAVID10E kódot a marketworld.hu oldalon!
A bejegyzést a KENWOOD, Európa #1 konyhai robotgépmárkája támogatta.