A múltkori, sütőben sült szilvalekvárom egy része ebben a gőzgombócban végezte és nektek is ez ajánlom hétvégére. Én főztem egy jó nagy adag bablevest és ez lesz utána a második fogás.
A párolást én bambuszpárolóban csináltam, mert abból van egy nagy, kétszintes verzióm, de ha neked nincs, semmi vész, mondom a trükköt! Csináld azt, hogy egy tésztaszűrőt bélelj ki sütőpapírral (ezt érdemes késsel pár helyen átszúrni, hogy jobban járjon a gőz) és ebbe tedd gőzölögni a gombócokat. Fontos, hogy fedőt is tegyél majd rá, mert így nőnek szép nagyra, illetve a 15 perces gőzölésnél kukucskálni nem ér, mert akkor könnyen összeesnek.
A sodót én már előző nap megcsináltam hozzá, mert szeretem a forró gombócot a hideg sodóval kanalazni.