Nem vagyok hajlandó olajszaggal elárasztani a lakást, viszont a bundás kenyeret imádom. Mi a megoldás? Töltött bundáskenyér! Néhány éve találtam ki, hogy mi lenne, ha ahelyett, hogy bő olajban kisütöm a tojásban megforgatott kenyereket, inkább töltenék közé valamit és csak éppen kevés zsiradékon átpirítanám mindkét felét? Annyira szerettük, hogy azóta dobtuk is a hagyományos receptet és mindig ezt csináljuk, ha rákívánunk a bundás kenyérre.
Sokkal tartalmasabb, laktatóbb és persze a “belevalók” tetszés szerint alakíthatóak. Nekem a spenótos-kecskesajtos a kedvencem, most is ezt mutatom meg nektek, csak ebben még lapul egy-egy szelet sonka is. 🙂 A fagyasztott spenótot átpároltam, pici fokhagymával ízesítettem, majd hagytam egy szűrőben lecsepegni, fakanállal óvatosan meg is nyomkodtam, hogy a víz távozzon belőle. Ez elég fontos mozzanat, hiszen így nem fogja a kenyeret eláztatni.
A bejegyzést a FRoSTA támogatta.