Töltött bundás kenyér

írta Kárai Dávid

Nem vagyok hajlandó olajszaggal elárasztani a lakást, viszont a bundás kenyeret imádom. Mi a megoldás? Töltött bundáskenyér! Néhány éve találtam ki, hogy mi lenne, ha ahelyett, hogy bő olajban kisütöm a tojásban megforgatott kenyereket, inkább töltenék közé valamit és csak éppen kevés zsiradékon átpirítanám mindkét felét? Annyira szerettük, hogy azóta dobtuk is a hagyományos receptet és mindig ezt csináljuk, ha rákívánunk a bundás kenyérre.

Sokkal tartalmasabb, laktatóbb és persze a “belevalók” tetszés szerint alakíthatóak. Nekem a spenótos-kecskesajtos a kedvencem, most is ezt mutatom meg nektek, csak ebben még lapul egy-egy szelet sonka is. 🙂 A fagyasztott spenótot átpároltam, pici fokhagymával ízesítettem, majd hagytam egy szűrőben lecsepegni, fakanállal óvatosan meg is nyomkodtam, hogy a víz távozzon belőle. Ez elég fontos mozzanat, hiszen így nem fogja a kenyeret eláztatni. 

A bejegyzést a FRoSTA támogatta.

Töltött bundás kenyér

Nem vagyok hajlandó olajszaggal elárasztani a lakást, viszont a bundás kenyeret imádom. Mi a megoldás? Töltött bundáskenyér! Néhány éve találtam ki, hogy… Receptek Töltött bundás kenyér European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 30 dkg FRoSTA aprított spenót
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet kenyér
  • 3 tojás
  • 1 csipet só és bors
  • 1 teáskanál csípős szósz
  • 4 szelet sonka
  • 10 dkg kecskesajt (lehet friss vagy érlelt is)
  • 2 evőkanál olaj (a sütéshez)
  • 2 evőkanál vaj (a sütéshez)

ELKÉSZÍTÉS

Az olajat egy kisebb edényben hevítsd fel, majd dobd rá az apróra vágott fokhagymát. Egy-két perc pirítás után, mielőtt még barnulni kezdene, add hozzá a fagyasztott spenótot. Sózd meg és tegyél rá fedőt, majd várd meg, amíg a spenót kiolvad, majd párold tíz percig.

Közben a tojásokat üsd fel egy tálban. Sózd, borsozd, valamint ízesítsd kevés csípős szósszal.

Ha elkészült a spenót, egy szűrőbe tedd át és hagyd pár percet lecsepegni. Óvatosan, fakanállal is megnyomkodhatod.

A kenyerek mindkét oldalát forgasd meg a tojásban.

A vajat és az olajat egy serpenyőben hevítsd fel, majd közepes lángon kezdj el megsütni benne két szelet kenyeret.

Ha megpirult az egyik oldaluk, akkor az egyik kenyeret fordítsd meg, tedd rá a sajtot, a sonkát. A másik szeletet is fordíts meg, erre kendd rá a spenótot, majd a spenótos felével lefelé forgasd rá a szendvicsre.

Ha az alsó kenyér megpirult, forgasd meg és süsd meg a tetejét is.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...