Onnan tudtam, hogy kezdek kijönni a betegségből, hogy visszajött a kedvem a főzéshez. Először persze a komfortos klasszikusokhoz nyúltam és csináltam rögtön egy menetben egy paprikás csirkét, rakott krumplit és palacsintát. Aztán, hogy a karanténozásban legyen friss péksüti is, megsütöttem ezt a babkamuffint, aminél a tészta a szokásos, viszont a tekerés/sütés már trükkös.
Szerintem így egyébként sokkal jobban adagolható, ajándékozható és könnyebb is frissen tartani. Sőt, ha marad, akkor akár le is lehet fagyasztani belőle. Elég jól tud jönni átmelegítve egy zavaros hétfő reggel, csak mondom…
A töltelék rád van bízva, ha nem akarsz vele sokat vacakolni, akkor kend meg Nutellával vagy a kedvenc magkrémeddel. Csinálhatsz fahéjasat-diósat vagy sima csokisat is vagy ez utóbbit felütheted még egy adag tahinivel, ahogy én is tettem.