Burgonyasaláta két változatban

írta Kárai Dávid

A krumplisalátát gondolhatnánk egy unalmas műfajnak is, de a klasszikus majonézes vagy ecetes-hagymás verzió mellett bőven tartogat még izgalmakat. Ezzel kísérleteztem a hétvégén, a sütőben sült halrudak mellé.

Az egyik saláta avokádóval turbózott öntetet kapott, kevertem bele még rukkolát és a tetejére ment egy adag pácolt lilahagyma. A másik (az én személyes kedvencem) pedig egy pirított hagymás-currys verzió görög joghurttal és egy egy kanál mangochutneyval.

Aztán ezekből egy elég jó ‘mix and match’ ebédet rittyentettünk, mert volt még egy adag hatperces tojás, friss retek és zöldségek. Az egészhez pedig sütöttem egy adag halrudat, ami szerintem a hideg krumplisalátákhoz kifejezetten jól passzol és szinte mindenki szereti, még a gyerekek is, úgyhogy egy nagyobb családi ebéden vagy akár karácsonykor is gond nélkül bevethető. 

A bejegyzést a  FRoSTA támogatta.

Burgonyasaláta két változatban

A krumplisalátát gondolhatnánk egy unalmas műfajnak is, de a klasszikus majonézes vagy ecetes-hagymás verzió mellett bőven tartogat még izgalmakat. Ezzel kísérleteztem a… Receptek Burgonyasaláta két változatban European Nyomtatás
Adag: 6 Előkészületi idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

Currys burgonyasaláta:

  • 50 dkg parázsburgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál currypor
  • ½ teáskanál kurkuma
  • 3 evőkanál görög joghurt
  • 1 evőkanál mangó chutney (vagy cukormentes baracklekvár)
  • 1 csokor újhagyma
  • só, bors

Avokádós burgonyasaláta:

  • 50 dkg parázsburgonya
  • 1 érett avokádó
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 csokor friss koriander
  • ½ lime leve
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

A currys burgonyasalátához a burgonyákat vágd félbe, majd bő sós vízben főzd puhára és szűrd le. Az olajat egy serpenyőben hevítsd fel, majd pirítsd meg rajta a félkarikára vágott hagymát. Amikor a hagyma már összeesett, add hozzá a curryt és a kurkumát, pirítsd még egy percig, majd húzd le a tűzről. Keverd bele a burgonyát, add hozzá a joghurtot, a mangó chutneyt és a felaprított újhagymát. Jót tesz neki, ha pár órát áll a hűtőben.

Az avokádós burgonyasalátához a burgonyákat vágd félbe, majd bő sós vízben főzd puhára és szűrd le.  Az avokádó húsát kapard ki és tedd késes betétű robotgépbe. Add hozzá a majonézt, az összeaprított koriandert és a lime levét. Finoman sózd és borsozd, majd az egészet turmixold simára. Az így kapott öntetet forgasd össze a főtt burgonyával. Jót tesz neki, ha pár órát áll a hűtőben.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...