Vannak azok a receptek, amihez időről időre hozzányúlsz, változtatsz rajta, tökéletesíted. Na ez pont nem ilyen, mert az almás pitét már sok-sok éve mindig ugyanúgy sütöm. A tészta kellemesen omlós, az alma jó fűszeres és ami még fontosabb: rengeteg! Elsőre túlzásnak tűnik, de a 3 kg mennyiség kellemesen elfog férni a pitében. Igaz, cserébe egy jó nagy tepsi kijön belőle, de tapasztalatom szerint nem érdmes kevesebbet készíteni belőle, mert rohamos ütemben tűnnek el a pitekockák a tepsiből.
Jó, ha többféle almát használsz hozzá, így biztosan nem lesz se túl savanykás se nem túl édes. A héját is érdemes rajta hagyni, mert rengeteg íz van benne, kár lenne eldobni. Én szeretem kicsit megpárolni, mert úgy jobb az állaga, plusz a fűszerek is szebben életre kelnek benne.