Évszakváltás van a konyhában is és én ezt annyira élvezem! Alma, sütőtök, gesztenye, birs, dió – rengeteg az új alapanyag ilyenkor, és szinte FOMO-m van, hogy mindent meg tudjak főzni belőlük, ami az ötletlistámon van.
De haladjuk csak szép sorban, elsőnek ezzel a sütőtökös tésztával. Az benne az okosság, hogy egyrészt a vajban ropogósra sütött zsálya ízesíti, másrészt, hogy aztán ebben a vajban, szép lassan párolódik a tök és ahogy a puhul, szinte elolvadnak benne a zöldségkockák, így sűrűsíti be a szószt. Úgyhogy nem is kell bele se tejszín, se liszt. Persze egy kis reszelt parmezánnal ezt sem lehet elrontani vagy egy adag friss kecskesajttal, ami nekem volt itthon. A tetejére szórtam egy adag fűszeres kenyérmorzsát, de ez már egy másik történet, nemsokára azt is elmesélem.
Laktató, húsmentes, szezonális recept ez kevés hozzávalóból. Kell ennél több? Naugye!
A bejegyzést a Lurpak támogatta.