Ez a májpástétom sok éve visszatérő eleme a karácsonyi szezonunknak, legfőképpen azért, mert irtó egyszerű, 20 perc munkával megvan és előre el lehet készíteni.
Sima csirkemájjal is működik, de ha igazán fancyzni akarsz, pecsenye kacsamájat veszel hozzá.
Az elkészítés tényleg marha egyszerű, egy ponton lehet elrontani: ha túlsütöd a májat. A receptben leírt 2-3 perc tényleg elég neki, mert azt szeretnénk ha belül rózsaszín maradna, ettől lesz igazán krémes.
Jobban jársz, ha kisebb adagokban porciózod ki és teszed el, mert a tetejére csorgatott vajréteg védi és biztosítja, hogy tovább elálljon, azaz ha egyszer már megkezdted, akkor 1-2 napon belül meg is kell enned.
Savanyúsággal, fügelekvárral is működik, de én most egy sörben párolt birsalmát csináltam hozzá. Az édes-sós kombó nálam nagyon nyerő, ők ketten pedig különösen jól passzolnak.
A bejegyzést az 1664 Blanc támogatta.