Én is az az ember vagyok, aki felnőtt fejjel fordult át az utálom táborból, az imádom csapatba, már ami a tökfőzeléket illeti. Tudom, elsőre meglepő lesz, hogy itt mit keres az alma a tökfőzelékben, de mindjárt megmagyarázom. Van nekem egy bevált tökfőzelékreceptem, amihez a tököt mindig almaecettel savanyítom. Aztán megláttam Nóra receptjét, amiben ő friss almát is tesz bele, szóval biztos voltam benne, hogy ez működhet. És működik is.
A gyümölcs savanykás-édes íze nagyon jól passzol bele, plusz ez a trükk arra az esetre sem utolsó, ha a tök mennyiségét kicsit fel kellene turbózni. Érdemes tehát inkább a savanykásabb fajta almát használni hozzá. A klasszikus receptem picit most egyszerűsítettem, de abból nem engedtem, hogy a marinált almás tököt nem főzöm bele, csak átmelegítem a főzelékalapban, így roppanós marad benne.
A húsgolyókat eredetileg egy maradék paradicsomos tésztához csináltam, de nem csak ahhoz, hanem a tökfőzelékhez is jól passzol. Simán csak sütőben is süthető, de ez a serpenyőben átpirítás annyi plusz ízt ad neki, hogy szerintem nem érdemes lespórolni a főzésből. Hidegen és meleg fogyasztva is isteni!