Erdélyi körözött

írta Kárai Dávid

Hosszú évekig úgy csináltam a körözöttet, hogy fele rész juhtúrót kevertem ki fele rész tehéntúróval. Én így tanultam otthon. Aztán egyszer Erdélyben megkóstoltam ezt a vajas verziót és sokkal jobban megszerettem. Krémesebb és hangsúlyosabb is benne a juhtúró íze. 

Egy titka van, puha vajat kell hozzá használni és az egészet robotgéppel jó habosra keverni. Ezért kell bele egy löttyintésnyi sör is, hogy szép kenhető állaga legyen.

Erdélyi körözött

Hosszú évekig úgy csináltam a körözöttet, hogy fele rész juhtúrót kevertem ki fele rész tehéntúróval. Én így tanultam otthon. Aztán egyszer Erdélyben… Receptek Erdélyi körözött European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 12,5 dkg juhtúró
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csipet őrölt kömény
  • bors
  • 1 teáskanál mustár
  • ½ fej lilahagyma, finomra aprítva
  • 1 löttyintésnyi sör

ELKÉSZÍTÉS

A hagyma és a sör kivételével az összes hozzávalót tedd egy tálba, majd robotgéppel kezdd el simára dolgozni. Amikor már szépen összekeveredett, adj hozzá annyi sört, hogy krémes, jól kenhető masszát kapj. Legvégül kever bele a finomra aprított hagymát.

Kóstold meg, ha szükséges, adj hozzá sót, majd tedd be egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek és a vaj visszadermedjen benne.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...