Azt mondják, hogy egész Olaszországban Szicília az, ahol a legjobb fagyikat készítik. Hogy így van-e azt nem tudom, de az egészben biztos, hogy amit eddig kóstoltunk, az elképesztően finomak voltak.
Bár ahhoz, hogy igazi, főzött, krémes fagyit készítsen az ember, elengedhetetlen egy jó fagyigép, nekem mégis van egy trükköm, amivel percek alatt lehet klassz gyümölcsfagyit szoktam varázsolni. Fagyasztott gyümölcs, sűrű görög joghurt és egy késes aprítógép kell csak hozzá. A jeges gyümölcsnek köszönhetően lesz belőle fagyi állagú krém. Frissen elkészítve a legjobb megenni, mert ha utána vissza visszarakod a fagyasztóba, keményre fagy. De ekkor sem kell kétségbe esni, mert utána felkockázva, ismét robotgépbe rakva újra fagyivá lehet turmixolni.
Itt is a receptje, amit bármilyen fagyasztott gyümölccsel készíthetsz és a joghurtot is cserélheted mondjuk tejfölre (például egy meggyes-tejfölös vagy akár egy eper-tejföl kombináció is nagyon finom). Na meg, ha már Szicília, akkor én egy adag pisztáciát is szórtam a tetejére.
A bejegyzést a KENWOOD, Európa #1 konyhai robotgépmárkája támogatta.