Make kebab great again

írta Kárai Dávid

Ha engem kérdezel, mi az a hely, amit a leginkább hiányolok itthon, akkor azt mondanám, hogy egy rendes kebabozót. Egy olyat, ahol jó minőségű húsból, sok zöldséggel és jó buciban kapod az ételt. Vagy éppen buci nélkül, tálon, sok salátával. És nincs benne semmi nagy kunszt, csak jó arányérzék, meg kreativitás. Nagyon unom már az egyendönereket, ahol a hagyma-csípős kombó az egyedül választási lehetőség vagy éppen az hogy pitában vagy tortillában eszed.

Csináltam is otthon pár napja egyet: tahinis joghurt, grilezett csirkecombfilé, házi almás-mézes káposztasaláta, sültpaprika, pácolt lilahagyma, koriander és szumák ment rá. Pontosabban inkább bele.

Vagy lehet, hogy nekem kellene megnyitni ezt a helyet? De akkor lesz hozzá csapon Blanc is, az biztos. 

Addig is megírtam ennek a receptjét, amiben az egyes elemeket előre elkészítheted (káposztasalit bekevered, csirkét bemarinálod, hagymát bepácolod) és ha ennétek csak frissen ki kell sütnöd a csirkét, a többit kiteszed az asztalra és mindenki összepakolja a szendvicset magának.

A bejegyzést az 1664 Blanc támogatta.

Csirkés kebab káposztasalátával

Ha engem kérdezel, mi az a hely, amit a leginkább hiányolok itthon, akkor azt mondanám, hogy egy rendes kebabozót. Egy olyat, ahol… Receptek Make kebab great again European Nyomtatás
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A káposztasalátához:

  • 1 kg káposzta
  • 10 g só
  • 3 szál újhagyma
  • 1 zöldalma
  • 1 dl almaecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 marék mazsola

A csirkéhez:

  • 4 db csikrecombfilé
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 gerezed fokhagyma
  • só, bors
  • chili ízlés szerint

A pácolt hagymához:

  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 150 ml víz

Az öntethez:

  • 2 dl görög joghurt
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 csipetnyi só

Az összeállításhoz:

  • 4 db lepénykenyér
  • 4 db grillezett paprika
  • 1 csokor koriander
  • szumák

ELKÉSZÍTÉS

Először a káposztasalátát készítsd el, mert kifejezetten jót tesz neki, ha áll egy kicsit. A káposztát gyaluld vagy vágd vékony csíkokra, forgasd össze a sóval és jó alaposan masszírozd bele, amíg el nem kezd levet ereszteni. Tedd szűrőbe és hagyd lecsepegni 10 percig. Utána add hozzá a vékonyra szeletelt újhagymát és zöldalmát, keverd össze, majd locsold rá az ecetet, mézet és szórd bele a mazsolát is. Alaposan keverd át és hagyd állni legalább fél órát.

A csirkecombokhoz a mustárt keverd el a paprikával, a reszelt fokhagymával és a fűszerekkel. Alaposan forgasd át benne a csirkecombokat és hagyd állni legalább fél órát.

A lilahagymát vágd félkarikára. Az ecetet, a citromlevet, a cukrot és a sót addig keverd, amíg fel nem oldódik minden kristályszem, majd add hozzá a vizet és keverd bele a hagymát. És igen, ezt is hagyd állni fél órát.

Az öntethez csak szimplán keverd össze a hozzávalókat.

A csirkéket bőrével lefelé fordítva pakold tepsibe, majd tedd 200 fokos sütőbe 15 percre. Ha kész, vedd ki, hagyd langyosra hűlni, majd tálalásnál serpenyőben pirítsd aranybarnára a hús mindkét oldalát. Illetve, ha van rá lehetőséged, akkor még finomabb lesz, ha faszénen grillezed készre!

Az összeállításhoz belül, a bucik mindkét oldalát kend meg az öntettel, pakolj bel egy adag felszeletelt sült csirkét. Adj neki egy adag káposztasalit, szórj rá a pácolt hagymából, tegyél rá egy kis sültpaprikát és ne felejtsd le a koriandert és a szumákot sem!

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...