Abbahagyhatatlan sajtos nokedli

írta Kárai Dávid

Sajtosnokedli-party: készíts egy jó nagy adag sajtos nokedlit, de ki az asztal közepére és pakolj köré sok-sok feltétet, ízesítőt, színes hozzávalókat, utána pedig mindenki elkészítheti a saját maga verzióját!

Korábban hotdoggal már csináltam ilyet, de gondoltam kipróbálom ezt a mix and match dolgot a sajnos nokedlivel is és jelentem, szuperül működik! Ehhez persze egy viszonylag semleges alap kell, jelen esetem egy jó sajtos nokedli, amit aztán el lehet vinni kicsit húsos irányba, de aki szeretne, maradhat a vega verziónál sok zöldséggel, a bátrabbak pedig adhatnak neki dupla adagot is a csípős ízekből. Én pirított hagymával, egy kicsi csípős szósszal és bébispenóttal szeretem a legjobban.

Persze az alapreceptet is érdemes megjegyezni, mert ez a sajtszósz valami isteni és ha kifőtt a tészta vagy a nokedli, tényleg csak öt perc utána összerakni. Sütőben rá is lehet sütni egy kis extra sajttal a tetején.

A bejegyzést az Ammerland támogatta.

Sajtos nokedli

Sajtosnokedli-party: készíts egy jó nagy adag sajtos nokedlit, de ki az asztal közepére és pakolj köré sok-sok feltétet, ízesítőt, színes hozzávalókat, utána… Receptek Abbahagyhatatlan sajtos nokedli European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A nokedlihez:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1,5 teáskanál só
  • 3 tojás (a tésztába)
  • 2 púpos evőkanál tejföl
  • 2,5 dl víz

A szószhoz:

  • 2 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál mustár
  • só, bors
  • 25 dkg maasdamer sajt
  • 2 teáskanál keményítő
  • 2 evőkanál vaj

A feltétekhez:

  • chiliszósz
  • pirított hagyma
  • bébispenót
  • pirított gomba
  • koktélparadicsom
  • jalapeno
  • pirított bacon
  • újhagyma

ELKÉSZÍTÉS

A nokedlihez a lisztet keverd el a sóval, majd üsd hozzá a tojásokat, kanalazd bele a tejfölt, majd folyamatos keverés mellett adagold hozzá a vizet, amíg sűrű, fényes és csomómentes nem lesz. A legjobb, ha fakanállal, gyors mozdulatokkal dolgozol. Ha elkészült, akkor forrásban lévő bő, sós vízbe szaggasd bele a tésztát úgy, hogy előtte a fakanalat és a szaggatót is mártsd a forró vízbe, így kevesebb tészta fog hozzáragadni.

Amíg a nokedli fő, addig a szószhoz a tejszínt keverd össze a tojással, mustárral, valamint sózd, borsozd. A sajtot vágd fel kis kockákra, tedd egy tálba és szórd rá a keményítőt, majd forgasd össze.

A megfőtt nokedlit szűrd le és rögtön tedd vissza az edénybe, a lángot állítsd alacsonyra és dobd hozzá a vajat, majd várd meg amíg felolvad. Ezután öntsd hozzá a tojásos-tejszínes szószt, keverd el, majd add hozzá a sajt egyharmadát. Addig kevergesd, amíg elolvad, majd mehet bele a következő adag, ha ez is elolvadt, akkor pedig az utolsó harmad.

Azonnal tálald és a tetszőleges feltétekkel megszórva már eheted is.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...