Ti már megszavaztátok a tojáskrém-receptet, meg is mutattam nektek én hogy készítettem. Most én ezt a “zöld isten” salátát hoztam (nemcsak a húsvéti) asztalra. Nekem az a tapasztalatom, hogy az ünnepek alatt, de utána egy-két nappal biztosan, elkezdi kívánni az ember a könnyű, friss ízeket a sonka és a kalács után. Ez a saláta pontosan ezt hivatott megoldani.
Mindig úgy készítem, hogy csupa zöld alapanyagot válogatok hozzá: most jégsaláta, karalábé, újhagyma és uborka ment bele. De ami sokkal lényegesebb, az az öntet! Spenót az alapja, amit pár percig forró vízben blansírozok, ettől ez a szép mélyzöld színe (és könnyebb is összeturmixolni). A gazdag krémességet, ahogy a múltkori tojáskrémnél, itt is a Heinz majonéz adja, saláta lévén most light verzióban. Ami az ízeket pedig még inkább a mennybe viszi az a sörélesztő-pehely. Én imádom, de ha te nem, akkor reszelj bele parmezánt, de inkább hallgass rám és csináld az előbbivel!
A bejegyzést a Heinz támogatta.