“Zöld isten” saláta

írta Kárai Dávid

Ti már megszavaztátok a tojáskrém-receptet, meg is mutattam nektek én hogy készítettem. Most én ezt a “zöld isten” salátát hoztam (nemcsak a húsvéti) asztalra. Nekem az a tapasztalatom, hogy az ünnepek alatt, de utána egy-két nappal biztosan, elkezdi kívánni az ember a könnyű, friss ízeket a sonka és a kalács után. Ez a saláta pontosan ezt hivatott megoldani.

Mindig úgy készítem, hogy csupa zöld alapanyagot válogatok hozzá: most jégsaláta, karalábé, újhagyma és uborka ment bele. De ami sokkal lényegesebb, az az öntet! Spenót az alapja, amit pár percig forró vízben blansírozok, ettől ez a szép mélyzöld színe (és könnyebb is összeturmixolni). A gazdag krémességet, ahogy a múltkori tojáskrémnél, itt is a Heinz majonéz adja, saláta lévén most light verzióban. Ami az ízeket pedig még inkább a mennybe viszi az a sörélesztő-pehely. Én imádom, de ha te nem, akkor reszelj bele parmezánt, de inkább hallgass rám és csináld az előbbivel!

A bejegyzést a Heinz támogatta.

Ti már megszavaztátok a tojáskrém-receptet, meg is mutattam nektek én hogy készítettem. Most én ezt a “zöld isten” salátát hoztam (nemcsak a… Receptek “Zöld isten” saláta European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

Az öntethez:

  • 20 dkg spenót
  • 4 evőkanál Heinz light majonéz
  • 5-6 szál medvehagyma
  • 1/2 csokor koriander
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 2 evőkanál sörélesztő-pehely (vagy parmezán)
  • 2 evőkanál fehér balzsamecet (vagy almaecet)
  • 2 evőkanál olívaolaj

A salátához:

  • 1 fej jégsaláta
  • 1 kígyóuborka
  • 1 kisebb karalábé
  • 3 szál újhagyma

ELKÉSZÍTÉS

Az öntethez a spenótot forrásban lévő vízben 3-4 percig blansírozd, amíg szép, mélyzöld színe nem lesz. Utána szűrd le és hagyd kicsit hűlni. Ezután az összes többi hozzávalóval együtt alaposan turmixold össze.

A sálátához a zöldségeket aprítsd fel, majd keverd össze az öntettel és már tálalhatod is.

Sült csirkéhez, halakhoz, de főtt tojással is isteni!

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...