A menzás, hideg gyümölcslevessel nehéz lázba hozni, viszont ezt a friss gyümölccsel készült, nyári hűs változatot imádom. Én mindig vegyesen használok hozzá meggyet és cseresznyét is, mert így kerülnek egyensúlyba az ízek. A fűszerezés kicsit rendhagyó, mert nem fahéj és szegfűszeg megy bele, hanem kardamom és vanília, persze ha szeretnéd, maradhatsz az eredetinél, vagy rakhatsz bele szerecsendiót is, az is jól áll neki.
Tejszín helyett én tejföllel krémesítem, mert ez a savanykás karakter kell bele, sűríteni pedig keményítővel érdemes, így lesz szép színe és tuti nem csapódik ki. Egyébként ha tejfölös habarást csinálsz rá és mégis bepöttyöződne, akkor csak szimplán szűrd le és botmixerrel menj át rajta.
Az ízeket érdemes tálalás előtt beállítani, azaz amikor már hideg a leves, mert másképp működnek ilyenkor az ízek. Ha szükséges, tegyél még bele cukrot, illetve ha nem elég savanykás, mehet hozzá lime- vagy citrom leve is.