Tudom, tudom, húsvétkor a legtöbben kalácsot sütnek, én most mégis egy kenyérreceptet hoztam, de mondom is miért! Nyilván azért, mert finom. Nagyon finom! Másrészt mert előre be lehet keverni és akár 2-3 napot is pihentetni a hűtőben, majd frissen megsütni. Harmadrészt pedig mert a sok olajos magnak köszönhetően akár egy hétig is friss marad, így a a teljes négynapos, húsvéti hétvégén lehet belőle gond nélkül falatozni.
Nagyon jól megy a klasszikusok alá: sonka, tojás torma, pont ezért készítettem is hozzá három szendvicsvariációt. Mindegyikben egy-egy húsvéti alapelemmel, mindegyik elég mutatós, de egyik sem bonyolult.
Elég kis csinos vendégváró falatok szerintem és persze nem csak húsvétra, hanem bármilyen együtt töltött alkalomra.
A bejegyzést az 1664 Blanc támogatta.