Annyira szeretem, hogy gyerekként mindig ezt a tortát kértem szülinapomra és szigorúan piskóta nélkül, mert a vastag túrós réteg benne a legjobb! A nevéből szerintem már kitaláltad, hogy sok munka nincs vele, egyedül a barackos részt kell főzni, de ez is elcsalható, ha friss gyümölcsöt teszel rá és leöntöd zselével, de igazából bármilyen öntettel működik.
Jól záródó tortaformát keress hozzá, nehogy kifolyjon belőle a túrókrém, mert az elején még elég híg. Ha a túrós alappal elkészültél, tedd be a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen és a gyümölcsös krémet is hagyd főzés után kicsit kihűlni, máskülönben ha forrón öntöd a tortára, felolvasztja a túrót és nem lesznek meg a szép, különálló rétegek.
A receptben lévő nyers tojástól sem kell félni, hiszen egyrészt megy bele forró tej, ami kicsit sterilizálja, másrészt használhatsz hozzá szalmonella ellen kezelt tojásokat vagy akár felhasználás előtt te megad is átmoshatod őket mosogatószeres vízzel és utána alaposan leöblítve törd fel őket.