Sütés nélküli barackos túrótorta

írta Kárai Dávid

Annyira szeretem, hogy gyerekként mindig ezt a tortát kértem szülinapomra és szigorúan piskóta nélkül, mert a vastag túrós réteg benne a legjobb! A nevéből szerintem már kitaláltad, hogy sok munka nincs vele, egyedül a barackos részt kell főzni, de ez is elcsalható, ha friss gyümölcsöt teszel rá és leöntöd zselével, de igazából bármilyen öntettel működik. 

Jól záródó tortaformát keress hozzá, nehogy kifolyjon belőle a túrókrém, mert az elején még elég híg. Ha a túrós alappal elkészültél, tedd be a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen és a gyümölcsös krémet is hagyd főzés után kicsit kihűlni, máskülönben ha forrón öntöd a tortára, felolvasztja a túrót és nem lesznek meg a szép, különálló rétegek.

A receptben lévő nyers tojástól sem kell félni, hiszen egyrészt megy bele forró tej, ami kicsit sterilizálja, másrészt használhatsz hozzá szalmonella ellen kezelt tojásokat vagy akár felhasználás előtt te megad is átmoshatod őket mosogatószeres vízzel és utána alaposan leöblítve törd fel őket.

Sütés nélküli barackos túrótorta

Annyira szeretem, hogy gyerekként mindig ezt a tortát kértem szülinapomra és szigorúan piskóta nélkül, mert a vastag túrós réteg benne a legjobb!… Receptek Sütés nélküli barackos túrótorta European Nyomtatás
Adag: 21 centis tortaforma Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A túrós alaphoz:

  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd magjai
  • 6 tojássárgája
  • 75 dkg rögös túró
  • 1,5 dl tej
  • 10 db zselatinnap

A barackos krémhez:

  • 30 dkg sárgabarack
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 3 db zselatinlap

ELKÉSZÍTÉS

A puha vajat a cukorral és a vanília kikapart magjaival keverd habosra, majd egyenként dolgozd bele a tojásokat, végül keverd hozzá a túrót.

A tejet forrósítsd fel, a zselatinlapokat áztasd hideg vízbe.

Nyomkodd ki a vizet a zselatinlapokból, majd keverd bele a forró tejbe és az egészet öntsd a túrós masszához.

Egy 20 cm-es tortaformát alaposan vajazz ki és öntsd bele a túrós keveréket és tedd egy órára a hűtőbe.

A barackos réteghez a gyümölcsöket magozd ki, aprítsd fel és a cukorral, valamint a vaníliakivonattal együtt kezdd el főzni. Közben a zselatinlapokat ehhez is áztasd hideg vízbe. Amikor már a gyümölcs puha, botmixerrel pürésítsd, majd keverd hozzá a kinyomkodott zselatinlapokat és hagyd kissé kihűlni.

A hűtőben pihentetett tortára öntsd rá a barackos öntetet, majd tedd vissza a hűtőbe 3-4 órára, hogy az egész alaposan megdermedjen.

Szeletelés előtt 10-15 perccel vedd ki a hűtőből, hogy a torta könnyebben elváljon majd a formától.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...