Túrós rizskoch

írta Kárai Dávid

Jó, bevallom először csak lelkiismereti okokból kevertem túrót a rizsfelfújtba, mondván dobok a fehérjeadagon és kicsit “egészségesebb” lesz, aztán mikor elkészült és megkóstoltam, akkor rájöttem, hogy sokkal szaftosabb így, nehezebben szárad ki és finomabb is. Szóval neked is azt javaslom, próbáld ki ezt a túrós verziót és ha nem cukrozod túl az öntetet (ami nálam most fagyasztott eperből készült), akkor senkinek egy rossz szava sem lehet, hogy hétfőn este édességet vacsorázol.

Túrós rizskoch

Jó, bevallom először csak lelkiismereti okokból kevertem túrót a rizsfelfújtba, mondván dobok a fehérjeadagon és kicsit “egészségesebb” lesz, aztán mikor elkészült és… Receptek Túrós rizskoch European Nyomtatás
Adag: 6 adag Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A rizsfelfújthoz:

  • 17,5 dkg rizs
  • 5 dl tej (lehet növényi is)
  • 1/2 vanília kikapart magjai
  • 2 evőkanál cukor
  • 15 dkg túró
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál vaj

Az öntethez:

  • 15 dkg fagyasztott eper
  • 1/2 dl eperszörp

ELKÉSZÍTÉS

A rizst tedd egy nagyobb lábasba, öntsd hozzá a tejet, tedd bele a cukrot és egy csipet sót. Kapard bele a vanília magjait is és közepes lángon kezdd el melegíteni. Sűrűn kevergetve, 20-25 perc alatt főzd puhára, amíg tejberizs állagú nem lesz. Húzd le a tűzről, hagyd 10 percet hűlni, majd keverd bele tojások sárgáját és a túrót.

A tojások fehérjét verd fel kemény habbá és forgasd bele a rizses masszába. Egy kisebb tepsit alaposan vajazz ki, majd öntsd bele a masszát.

185 fokos sütőben 35-40 perc alatt süsd aranybarnára.

Közben az epret a szörppel együtt főzd össze, amíg a gyümölcs megpuhul, majd kicsit nyomkodd szét, de még maradjanak benne kisebb-nagyobb darabok.

A langyos rizsfelfújtat az eperöntetttel tálald.

MEGJEGYZÉS

Kerek szemű vagy rizottó rizzsel még krémesebb lesz a végeremény.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...