Na, akkor induljunk neki az idei karácsonyi szezonnak, mert most is készültem ám nektek pár letesztelt recepttel, hátha találtok köztük olyat, amit idén szívesen az ünnepi asztalra tennétek.
Ígérem, nem foglak titeket telespammelni receptekkel, ezért igyekeztem minél jobban leszűkíteni a sort, hogy mire eljön az ünnep, senkinek ne legyen herótja a sok karácsonyi kontenttől.
Javában dolgozom már az ajándéklistán (több mint 1500-an szavaztatok rá, hogy legyen, úgyhogy lesz!), holnap összeszedem a blogon eddig közzétett ünnepi recepteket, de most kezdésnek itt van egy egyszerű köretötlet, a tzimmes.
Ezer és egy variációja létezik, én is aszerint alakítom, mi van épp a kamrában vagy a piacon, de inkább a technika itt a lényeg. Fogsz egy adag vegyes zöldséget, jelen esetben répát, krumplit, paszternákot, lilahagymát, elkeverd egy marék aszalt szilvával és egy sütőben is használható edénybe, vagy mély tepsibe dobod.
Kifacsarod pár narancs levét, elkevered vízzel, fűszerezed, a zöldségekre öntöd. Az egészet lefeded, sütőbe tolod és 40 perc alatt puhára párolódik minden az illatos lében. Kicsit rásütsz a végén, tálalásnál szórsz rá egy kis zöldet és már mehet is az asztalra.
A legjobban sült húsokhoz passzol: töltött pulykához, konfitált kacsához, sült csirkéhez, dagadóhoz.