Burgonyasaláta pácolt heringgel

írta Kárai Dávid

Úgy látom elindultak azok a döcögős februári hétköznapok, amikor már lankadnak az újévi fogadalmak. Nem, nem akarok viccet csinálni azokból, akik bármit is megfogadtak, sőt, bátorítom őket! Nyomjátok kitartóan és szurkolok, hogy meglegyen a cél! Meg igyekszem kicsit segíteni is.

Az elmúlt hetekben én is próbálom gatyába rázni magam (szó szerint is). Olyan recepteket készítettem, amik segítenek, hogy könnyebben induljon az év. Szeretném megmutatni, hogy ez a műfaj sokkal több a csirke-rizs-brokkoli háromszögnél. Hogy lehet izgalmas és kreatív, így hátha a lendület is tovább kitart. A következő napokban ezekből fogok nektek párat megmutatni, hátha találtok közte inspirációt.

Kezdésnek itt van ez a burgonyasaláta, amihez konkrétan nem is vásároltam semmit, hanem abból főztem ami itthon volt. Marinált hering a hűtőből (aka ruszli), apró szemű parázsburgonya, amit a kicsírázástól mentettem meg, és a Bálint kert utolsó adag friss zöld salátája. Van még rajta egy kis vékonyra szeletelt alma, pácolt lilahagyma és a tejfölt joghurtra cseréltem, hogy a mustáros öntet könnyebb legyen.

A burgonyasaláta elbírt volna még egy kis angolzellert és szórhattam volna rá kapribogyót is, ha lett volna, de boltban menni túl lusta és túl éhes voltam. Egy-egy főtt tojást még pakolhatsz rá, ha a fehérjeadag miatt izgulsz.

Burgonyasaláta pácolt heringgel

Úgy látom elindultak azok a döcögős februári hétköznapok, amikor már lankadnak az újévi fogadalmak. Nem, nem akarok viccet csinálni azokból, akik bármit… Receptek Burgonyasaláta pácolt heringgel European Nyomtatás
Adag: 2 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A salátához:

  • 50 dkg parázsburgonya
  • 15 dkg pácolt hering
  • 2 nagy marék friss zöldsaláta
  • 1 db alma
  • 2 evőkanál pácolt lilahagyma

Az öntethez:

  • 3 evőkanál joghurt
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál aprított kapor
  • 1 teáskanál méz
  • pár csepp citromlé
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

Egy edényben forralj annyi vizet, hogyha az edényre teszel egy szűrőt, nem ér bele az alja. Finoman sózd meg a vizet, majd a szűrőbe pakold bele az alaposan megmosott és felezett burgonyákat héjastól (a héjában sok íz van, kár kidobni) fedő alatt párold őket puhára.

Közben az öntethez az összes alapanyagot alaposan keverd ki és ha szükséges, ízesítsd tovább: édesítsd, sózd, savanyítsd.

Ha a burgonya kész, hagyd langyosra hűlni, majd keverd össze az öntettel.

Két mélytányérba szórj egy-egy nagy marék zöldsalátát, pakold a tetejére a burgonyasalátát. Erre jöhet a falatnyi darabokra vágott hal, majd pedig a csíkokra vágott alma és a pácolt lilahagyma.

MEGJEGYZÉS

Kapribogyóval, angolzellerrel, tojással teheted még gazdagabbá a salátát.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...