Úgy látom elindultak azok a döcögős februári hétköznapok, amikor már lankadnak az újévi fogadalmak. Nem, nem akarok viccet csinálni azokból, akik bármit is megfogadtak, sőt, bátorítom őket! Nyomjátok kitartóan és szurkolok, hogy meglegyen a cél! Meg igyekszem kicsit segíteni is.
Az elmúlt hetekben én is próbálom gatyába rázni magam (szó szerint is). Olyan recepteket készítettem, amik segítenek, hogy könnyebben induljon az év. Szeretném megmutatni, hogy ez a műfaj sokkal több a csirke-rizs-brokkoli háromszögnél. Hogy lehet izgalmas és kreatív, így hátha a lendület is tovább kitart. A következő napokban ezekből fogok nektek párat megmutatni, hátha találtok közte inspirációt.
Kezdésnek itt van ez a burgonyasaláta, amihez konkrétan nem is vásároltam semmit, hanem abból főztem ami itthon volt. Marinált hering a hűtőből (aka ruszli), apró szemű parázsburgonya, amit a kicsírázástól mentettem meg, és a Bálint kert utolsó adag friss zöld salátája. Van még rajta egy kis vékonyra szeletelt alma, pácolt lilahagyma és a tejfölt joghurtra cseréltem, hogy a mustáros öntet könnyebb legyen.
A burgonyasaláta elbírt volna még egy kis angolzellert és szórhattam volna rá kapribogyót is, ha lett volna, de boltban menni túl lusta és túl éhes voltam. Egy-egy főtt tojást még pakolhatsz rá, ha a fehérjeadag miatt izgulsz.