szponzorált tartalom
Szerintem sokan találkoztatok már azzal a problémával, hogy egész egyszerűen meguntátok a szendvicseket. Mindegy, hogy reggeliről, piknikezésről vagy vendégváró falatokról van szó, a sós krémek mindkét esetben kihúzhatnak a csávából.
Most három olyan változatot mutatok nektek, amelyek mind gyorsan és akár előre is elkészíthetőek. Sőt, kifejettem jót is tesz nekik, ha állnak néhány órát a hűtőben, mielőtt kenyérre kennétek vagy tunkolnátok őket.
A wasabis-zöldborsósat az egyszerűsége miatt szeretem. A friss vagy akár fagyasztott zöldborsót sós vízben elég pár perc alatt puhára főzni, utána mehet hozzá a lime vagy citromlé és a wasabi, na meg annyi főzővíz, hogy krémesre tudd pürésíteni.
A sültpaprikát azért csípem, mert a sütőben (vagy még jobb ha grillen) feketére sült paprikának olyan mély, édeskés íze van, hogy kevés gránátalma és dió csak még jobban kiemeli. Ehhez mehet pita vagy lepénykenyér is.
A vargányás-sajtkrém pedig abbahagyhatatlan és jól muzsikál egy-egy szelet érlelt sonka vagy fűszeres szalámi alatt is, friss kovászos kenyéren.
A bejegyzést az 1664 Blanc támogatta.