Ezt a szezámmagos kekszet csak akkor próbáljátok ki, ha van kivel megosztanotok, máskülönben egyedül fogjátok felfalni az egészet, annyira jó! Komolyan! Elég egyszerű az összeállítása és ha ebből a nagy kenyérsütős őrületből van otthon rozslisztetek (akár fehér, akár teljes kiőrlésű), az is mehet hozzá, még extrább lesz az íze. Arról meg már nem is beszélve, hogy egy tábla aprított csoki is simán elfér még a tésztában, ha úgy szeretnétek.
Akkor sem kell pánikba esnetek, hanem kapnátok tahinit, azaz szezámmagpasztát, így csinálhattok otthon: 25 deka szezámmagot száraz serpenyőben pirítsátok aranybarnára, hagyjátok kihűlni (ez fontos!), majd tegyétek 2-3 evőkanál olajjal pakoljátok késes robotgépbe vagy turmixba és őröltjétek finomra. Ha kell adjatok hozzá még olajat és addig járassátok a gépet, amíg egészen finom paszta nem lesz a végeredmény. Utána üvegbe kanalazva, a tetejére olajat töltve hetekig eláll.
Az eredeti ez a The Boy Who Bakes recept volt, aztán még hozzánéztem ezt a Green Kitchen Stories változatot és pár változtatással született meg az én verzióm. Én a csokit kihagytam belőle, mert bármilyen meglepő, nem annyira szeretem. Illetve kevesebb cukrot, több aszalt gyümölcsöt tettem bele, szóval az arányokkal ti is játszhattok bátran.