A paradicsomos tésztákért szinte mindenki rajong, ez a verzió ráadásul húsmentes is, közben mégis kiadós és laktató. A töltelékben egy jó adag Rögös túró bújik meg, amit most nem spenót, hanem fűszeres, sült sütőtök egészít ki.
Az elkészítésében nincs semmi bonyolult, csak egy dologra kell figyelned: a tésztát csak félkeményre főzd, mert így egyszerűbben meg tudod majd tölteni és a sütőben úgyis tovább puhul majd. A paradicsomszósz lehet picit hígabb is, hiszen a tészta szépen magába szívja majd a nedvességet és sűrű mártássá alakul a végén.
A tálba dobhatsz rá még extra mozzarella sajtot vagy reszelhetsz rá parmezánt, de ha kimaradna egy kevés a töltelékedből, azt is bátran rákanalazhatod. És a tök miatt most friss zsályával fűszereztem, de maradhatsz a klasszikus bazsalikomnál is, ha azt jobban szereti a család.