Gránátalmás csirkemáj céklás hummusszal

írta Kárai Dávid

Tudom, a csirkemáj megosztó alapanyag: van aki imádja és van aki soha életében nem akarja megkóstolni. Remélem te inkább a rajongótáborhoz tartozol, mert mutatok hozzá egy elég klassz kis receptet.

Még tavaly kísérleteztem a mustból főzött szőlősziruppal, ami kvázi a bolti gárnátalmaszirup alternatívája. Hát jelentem, az elmélet gyakorlatban is tökéletesen működik: 1 liter musthoz kell 20 dkg cukor, amivel összekeverve közepes lángon türelmesen kell főzni úgy 45-50 percig, amíg jó sűrű szirup nem lesz belőle és nagyjából a harmadára redukálódik. Ekkor mehet hozzá 1-2 evőkanál vörösborecet (vagy bármilyen más natúr ecet). Üvegbe töltve irtó sokáig eláll.

Én ebből tettem most az amúgy gránátalmás csirkemájhoz.

Gránátalmás csirkemáj

Tudom, a csirkemáj megosztó alapanyag: van aki imádja és van aki soha életében nem akarja megkóstolni. Remélem te inkább a rajongótáborhoz tartozol,… Receptek Gránátalmás csirkemáj céklás hummusszal European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg csirkemáj
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál római kömény
  • ½ teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 csipet fahéj
  • só, bors
  • 4 evőkanál gránátalmaszirup (vagy szőlőszirup)
  • 1 teáskanál barna cukor
  • ½citrom leve
  • 40 dkg hummusz
  • 1 sült cékla
  • 1 csokor friss koriander
  • 4 db pita

ELKÉSZÍTÉS

Egy nagyobb méretű serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a nagyobb darabokra vágott csirkemájat és mindkét oldalát 3-3 percig pirítsd, majd vedd ki őket és tedd félre.

Ugyanebbe a serpenyőbe tedd bele a félkarikára vágott vöröshagymát, add hozzá a vajat és pár perc alatt párold üvegesre. Amint a hagyma összeesett és elkezd barnulni, add hozzá a felaprított fokhagymát, valamint a fűszereket. Egy-két percig pirítsd és tedd bele vissza a csirkemájat. Forgasd át, majd önts rá a szőlőszirupot, add hozzá a barna cukrot és addig főzd, amíg a szaft be nem sűrűsödik. A legvégén locsold meg citromlével.

A hummuszt tedd késes robotgépbe, add hozzá a sült, felaprított céklát, majd turmixold simára.

A májat a hummusszal, aprított korianderrel megszórva, forró pitával tálald.

MEGJEGYZÉS

Csirkemáj helyett bátran próbáld ki pecsenye kacsa- vagy libamájjal is!

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...