reklám
Ha van nálunk családi kedvenc, akkor ez az. Nagymamám specialitása és csak “kosárka” néven fut. Vaníliás krémmel töltött puha omlós linzertészta, a tetején meggybefőttel, ami a savanykás ízével ellensúlyozza a krém édességét. Képes vagyok megenni belőle egy tálcával és mivel az idei karácsony kiszámíthatatlan, ezért jobban láttam elkérni a receptet és begyakorolni, hátha idén magamnak kell sütnöm.
Nálunk nincs olyan ünnep vagy családi összejövetel, ahol ne szerepelne, mindenki imádja, nem véletlenül szól a recept is harminc darabra, amit nem ritka, hogy nagymamám megdupláz. Én épp csak annyit változtattam rajta, hogy a krémhez a vaníliás pudingot a hagyományos módon, azaz keményítőből és tojásból főztem.
Azt érdemes tudni, hogy betöltés után egyből irány vele a hűtőbe vagy a hideg kamrába, mert szobahőmérsékleten a krémtől hamar felpuhul a tészta. A kosárka formákat pedig háztartási boltban vagy nagyobb szupermarketekben beszerezheted.