Bulgursaláta sült szőlővel, spenóttal, kecskesajttal

írta Kárai Dávid

Ha akarom buddha bowl, ha akarom bulgursaláta. Ez még annak a piacos bevásárlásom főztje, aminél Instagramon beharangoztam, hogy a szőlőt megsütöm. Hát tessék, tényleg megsütöttem és milyen jól áll neki! Könnyű vele salátákat, sajttálakat vagy sült húsokat is feldobni.

Sokszor mondtam már, hogy a saláta műfaja abszolút lehet izgalmas, főleg akkor ha ilyen tartalmas hozzávalók kerülnek a tálba. Van benne sok zöldség, rost, fehérje, olajos mag és persze szénhidrát is, úgyhogy garantáltan nem maradsz éhes utána. Jól dobozolható, másnap hidegen is megeheted, ha éppen úgy alakul a napod.

Bulgursaláta sült szőlővel, spenóttal, kecskesajttal

Ha akarom buddha bowl, ha akarom bulgursaláta. Ez még annak a piacos bevásárlásom főztje, aminél Instagramon beharangoztam, hogy a szőlőt megsütöm. Hát… Receptek Bulgursaláta sült szőlővel, spenóttal, kecskesajttal European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A bulgurhoz:

  • 20 dkg bulgur
  • 3 evőkanál olaj

A sült szőlőhöz:

  • 35 dkg piros szőlő
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 1 evőkanál friss rozmaring

A salátához:

  • 50 dkg spenót
  • 1 marék pekándió
  • 10 dkg érlelt, kemény kecskesajt
  • 30 dkg sült csirkemell-filé
  • 1 citrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS

A bulgurhoz az olajat egy edényben hevítsd fel, majd add hozzá a bulgurt és néhány perc alatt pirítsd meg. Amikor a bulgurszemek elkezdenek barnulni, húzd le a tűzről, öntsd fel annyi hideg vízzel, ami ellepi és sózd meg. Tedd rá a fedőt és közepes lángon addig főzd, amíg forrni nem kezd. Ekkor vedd le a fedőt és addig főzd, amíg az összes víz el nem párolog alóla és a bulgur megpuhul.

A sült szőlőhöz mosd meg a gyümölcsöt és szedd le a szemeket a szárról. Keverd össze a vörösborecettel, olajjal, sózd és borsod, majd keverd hozzá a felaprított, friss rozmaringot. Mehet az egész sütőpapírral bélelt tepsire, aztán meg a 200 fokos sütőbe 15-20 percre. Akkor lesz jó, ha szőlőszemek kissé összeesnek, de még egyben maradnak. Ha elkészült, vedd ki és hagyd pár percet hűlni.

Forralj fel egy lábas vizet, sózd meg és dobd bele az előzőleg megmosott spenótot, egy-két percig főzd, amíg kissé össze nem esik, majd vedd ki, szűrd le és csepegtesd le, végül aprítsd fel.

A kecskesajtot törd falatnyi darabokra, a csirkemellet csíkozd fel. A salátát tálalhatod összekeverve vagy szépen buddhabowl-szerűen elrendezve az alapanyagokat. A legvégén reszeld rá egy citrom héját és tálald.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...