Citromos krémtúró

írta Kárai Dávid

Ezt a citromos krémtúrót csinálhatod nagyobb társaságnak, de csak magatoknak is otthon, mert pár napig eláll a hűtőben, így folyamatosan rá lehet járni és bekanalazni egy-egy pohárral, ha megkívánja az ember. Kezdőként is bátran belevághatsz, hiszen csak két krémet kell hozzá főzni, amit egyedül úgy lehet elrontani, ha nem kavargatod szorgosan, illetve ha már érzed hogy kezd besűrűsödni, akkor résen kell lenni, mert onnantól gyorsan elkészül. Akkor se ess pánikba, ha netán becsomósodna valamelyik, ilyenkor botmixerrel keverd át és nem lesz gond.

 A citromos rész egyébként egy alap “lemon curd” recept, amit használhatsz torták töltésére (mondjuk mascarponéval és tejszínhabbal kikeverve), de mehet palacsintába is, de egy jó vajas kalácsra is isteni. Ha pedig egy egyszerűbb krémtúrót akarsz, akkor csináld csak a túrós részt, picit több cukorral és az intenzívebb vaníliaíz miatt ne kivonattal, hanem friss vaníliarúd kikapart magjával.

Citromos krémtúró

Ezt a citromos krémtúrót csinálhatod nagyobb társaságnak, de csak magatoknak is otthon, mert pár napig eláll a hűtőben, így folyamatosan rá lehet… Receptek Citromos krémtúró European Nyomtatás
Adag: 6 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A citromos krémhez:

  • 2 citrom héja
  • 1,2 dl citromlé (ez kb. 3 citromból jön ki)
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg hideg vaj

A krémtúróhoz:

  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 35 dkg túró

ELKÉSZÍTÉS

Először a citromkrémet készítsd el. Ehhez minden hozzávalót tegyél egy edénybe, majd közepes lángon, kézi habverővel folyamatosan kavargatva kezdd el főzni. Szép lassan elkezd besűrűsödni, majd amikor már pudinghoz hasonló állagú, akkor jó is lesz, lehúzhatod a tűzről. Ekkor mehet bele a hideg vaj és addig kevergesd, amíg teljesen el nem olvad benne. Egy fóliával takard le közvetlenül a citromkrém tetejét, hogy ne bőrösödjön be és várd meg, amíg szobahőmérsékletűre hűlni. Ha kész, töltsd a poharak aljába és tedd hűtőbe.

A krémtúróhoz a tojások sárgáját a cukrot, a sót és a keményítőt keverd simára. Forrósítsd fel a tejet, majd folyamatos keverés mellett, fokozatosan keverd hozzá a tojásos keverékhez, majd az egészet öntsd vissza az edénybe és kezd el melegíteni. Ezt is addig kell főznöd, amíg be nem sűrűsödik, majd ha ez megtörtént, add hozzá a túrót és botmixerrel keverd át, hogy igazán krémes legyen. A túrós keveréket pakold rá a poharakban várakozó citromos krémre, hagyd kicsit hűlni, majd mehet vissza hűtőbe legalább két órára, hogy jól megdermedjen.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...