Ezt a citromos krémtúrót csinálhatod nagyobb társaságnak, de csak magatoknak is otthon, mert pár napig eláll a hűtőben, így folyamatosan rá lehet járni és bekanalazni egy-egy pohárral, ha megkívánja az ember. Kezdőként is bátran belevághatsz, hiszen csak két krémet kell hozzá főzni, amit egyedül úgy lehet elrontani, ha nem kavargatod szorgosan, illetve ha már érzed hogy kezd besűrűsödni, akkor résen kell lenni, mert onnantól gyorsan elkészül. Akkor se ess pánikba, ha netán becsomósodna valamelyik, ilyenkor botmixerrel keverd át és nem lesz gond.
A citromos rész egyébként egy alap “lemon curd” recept, amit használhatsz torták töltésére (mondjuk mascarponéval és tejszínhabbal kikeverve), de mehet palacsintába is, de egy jó vajas kalácsra is isteni. Ha pedig egy egyszerűbb krémtúrót akarsz, akkor csináld csak a túrós részt, picit több cukorral és az intenzívebb vaníliaíz miatt ne kivonattal, hanem friss vaníliarúd kikapart magjával.