Csokis-mogyorós keksz

írta Kárai Dávid

Ritkán szoktam kekszet sütni, aminek az az egyszerű, prózai oka, hogy addig faljuk, amíg el nem fogy. Nem, a “jól zárható dobozban hetekig eltartható” módszert még soha nem volt alkalmunk kipróbálni, pedig állítólag így van. 

Ez a csokis-mogyorós különösen veszélyes, ugyanakkor kiváló nassolnivaló a délutáni kávé mellé vagy kirándulásra, táskába bedobva. Az összeállítása, ahogy egy keksztől az elvárható, rendkívül egyszerű: az alapanyagokat a robotgépbe kell önteni és mindent szépen kikeverni. 

A bekevert tészta hűtőben akár két napig is pihentethető, így frissen lehet sütni, de akár fagyasztóba is be lehet tenni, ahol fél évig raktározható.

10% kedvezmény Kenwood termékekre
A Kenwooddal most jól jársz, hiszen a márka termékeire 10% kedvezmény jár, ha érvényesíted a KARAIDAVID10E kódot a marketworld.hu oldalon!

A bejegyzést a KENWOOD, Európa #1 konyhai robotgépmárkája támogatta.

Csokis-mogyorós keksz

Ritkán szoktam kekszet sütni, aminek az az egyszerű, prózai oka, hogy addig faljuk, amíg el nem fogy. Nem, a “jól zárható dobozban… Receptek Csokis-mogyorós keksz European Nyomtatás
Adag: 12-14 db Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 15 dkg törökmogyoró
  • 14 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 tojás
  • 15 dkg étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS

A mogyorót száraz serpenyőben, közepes lángon kezdd el megpirítani. Sűrűn rázogatva addig pirítsd, amíg a héja elkezd leválni. Ekkor az egészet egy tiszta konyharuhába öntsd át, csomagold be és dözsöld le róla a héja nagy részét. Ezután tedd késes betétű robotgépbe, és daráld durvára. Az így kapott mogyorót keverd el a liszttel, szódabikarbónával és egy csipet sóval.

A robotgép üstjébe tedd bele a puha vajat, add hozzá a cukrot és addig keverd amíg könnyű és habos nem lesz. Eztán mehet hozzá a vanília és a tojás is. Keverd bele a mogyorós-lisztes keveréket is. Legvégül pedig forgasd hozzá az apróra vágott csokoládét.

Fóliába csomagold be a tésztát és legalább egy órát, de akár egy teljes napot is pihentetheted a hűtőben.

melegítsd elő a sütőt 185 fokra, majd bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral. Fagyikanállal gombócozd ki a keksztésztát (így egyforma méretű kekszeket kapsz), majd kézzel kissé formázd meg, tedd a tepsire és finoman lapítsd le, hogy könnyebben szétterüljenek majd.

10-12 perc alatt megsül. Akkor jó ha a széle kezd színt kapni, de közepe még puha.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...