
Szinten minden évben készítek töltött pulykát karácsonyra és az ízesítésen nem is szoktam túl sokat gondolkozni, marad az ünnepi klasszikus: gesztenye, asztalt szilva, dió kombináció. A technikám viszont sokat finomodott.
Egyrészt már megkérem a hentest, hogy csontozzon ki nekem egy felsőcombot és hagyja rajta a bőrét. Ez szaftosabbra sül, mint a pulykamell és így baconbe sem kell betekerni.
Bőven elég tölteléknek a fenti három alapanyag jól összeturmixolt kombinációja. Olyan lesz, akár egy jó sűrű pesztó. Ezzel kell belül bekenni a húst, majd összegöngyölni, fóliába csavarni és jó szorosan feltekerni. Így becsomagolva először főzöm, majd után sütőben magas hőfokon rápirítok, hogy ropogós legyen a bőre.

Ezt a receptet egyébként csirkecombbal is elkészítheted, ott természetesen kevesebb főzési idő kell, hiszen a méretéből adódóan hamarabb elkészül. Akár előző napis előkészítheted és csak karácsony napján bedobod a sütőbe, hogy megpiruljon a bőre.
A bejegyzést az 1664 Blanc támogatta.