Pad thai egyszerűen

írta Kárai Dávid

A pad thai nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb ázsiai tésztaétel és amúgy az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint talán az elsőre gondolnád! Nem kell hozzá sok különleges alapanyag, egyedül csak tamarind szószt vagy pasztát kell szerezned, amit szinte minden ázsiai üzletben vagy nagyobb hipermarketben kapsz. Cserébe egy üveg jó sokáig elég és jó sok pad thait főzhetsz belőle.

Arra ügyelj, hogy egyszerre csak egy adagot főzz a wokban, máskülönben nem lesz jó az állaga. De tényleg pikk-pakk megvan, szóval simán belefér, hogy két részletben dobd össze!

Az egyik pont, amivel el lehet szúrni, hogy összeragad benne a tészta. Ezt úgy kerülheted el, hogy egyrészt jó minőségű tésztát használsz, másrészt pedig miután kifőzted, csepegtesd le és dobd hideg vízbe, amíg megpirítod a zöldségeket a wokban. Utána vedd ki a tésztát a hideg vízből, szűrd le és add az ételhez.

A másik hasznos trükk, hogy amikor beleütöd a tojásokat, előtte kotord félre a wok egyik részéből az alapanyagokat, hogy legyen helye a tojásnak. Ide üsd bele, gyors mozdulatokkal kavard el, hagy hogy picit elkezdjen megsülni és csak utána keverd össze a wok többi tartalmával.

Bármilyen zöldséget, húst vagy akár rákot is használhatsz hozzá, de persze a vega változat is isteni! Ha pedig vegán verziót készítenél, akkor a halszószt cseréld szójaszószra és hagyd el a tojást.

A bejegyzést a Shan’shi támogatta.

Pad thai

A pad thai nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb ázsiai tésztaétel és amúgy az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint talán az elsőre gondolnád!… Receptek Pad thai egyszerűen European Nyomtatás
Adag: 2 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A szószhoz:

  • 3 evőkanál nádcukor
  • 4 evőkanál halszósz
  • 4 evőkanál tamarind szósz (vagy 2 teáskanál tamarind paszta)
  • ½ dl víz

A tésztához:

  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg tofu
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • chili ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • ½ csomag Shan’shi rizstészta
  • friss koriander
  • 4 evőkanál Shan’shi babcsíra
  • 2 evőkanál sótlan pörkölt mogyoró
  • 2 gerezd citrom vagy lime

ELKÉSZÍTÉS

A szósz összes hozzávalóját keverd össze és tedd félre.

A tésztát a csomagoláson található utasítások szerint főzd ki, majd felhasználásig tedd hideg vízbe.

Az olajat hevítsd fel egy wokban, vagy egy nagy serpenyőben, majd kezd el megpirítani benne a kockára vágott csirkét. Amikor már kezd színt kapni, add hozzá a tofut. Pár perc pirítás után mehet bele a vékonyra vágott sárgarépa és a nagyobb darabokra szeletelt újhagyma. Ismét pirítsd kicsit, legvégül add hozzá a chilit és a fokhagymát. A wok egyik oldalán csinálj helyet, ide üsd bele a tojást. Gyorsan keverd el és néhány másodpercig süsd, amíg kissé meg nem szilárdul, majd keverd össze a wok tartalmával.

A tésztáról szűrd le a hideg vizet, majd dobd a wokba, keverd át és locsold meg a korábban elkészített szósszal és az egészet alaposan forgasd össze.

Friss korianderrel és babcsírával, valamint aprított mogyoróval megszórva tálad. Citrom- vagy limegerezdeket is adhatsz mellé.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...