Sörös-citromos kekszek

írta Kárai Dávid

Minden évben többfajta keksszel kísérletezek karácsonyra. Egyrészt, mert valahogy megnyugtat a tudat, ha tudom, hogy van otthon a kekszdobozban egy adag édes ropogtatnivaló, ha megjönne a nassoláshoz a kedvem. Másrészt remek ajándék lehet belőlük. 

Mutatom most az idei első befutót, ami azon túl, hogy kellemesen citromos, a tésztájába egy löttyintésnyi sör is kerül, ami abban is segít, hogy kicsit tovább frissek maradjanak a kekszek.

A bejegyzést az 1664 Blanc támogatta.

Sörös-citromos kekszek

Minden évben többfajta keksszel kísérletezek karácsonyra. Egyrészt, mert valahogy megnyugtat a tudat, ha tudom, hogy van otthon a kekszdobozban egy adag édes… Keksz Sörös-citromos kekszek European Nyomtatás
Adag: 18-20 db Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 7,5 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 80 ml sör
  • 38 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 nagy csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg kandírozott citromhéj 

ELKÉSZÍTÉS

A vajat a cukorral keverd habosra, majd add hozzá a tojást és a vaníliakivonatot és dolgozd simára. Öntsd bele a sört, reszelt hozzá a citrom héját, majd szitáld hozzá a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval lekevert lisztet és dolgozd ki a tésztát.

Formázz a masszából pingpong-labdaméretű golyókat és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejére tegyél néhány szem kandírozott citromot, majd mehet a 180 fokos sütőbe, ahol 12-15 perc alatt süsd világosbarnára.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...