Duplacsokis affogato

írta Kárai Dávid

Imádom ahogyan a vaníliafagyi könnyedén lebeg a tetején és szép lassan megoldvad benne. Ha összekevered akkor egy zseniális nyári ital, ha kanalazod, akkor pedig desszert. 

Két alap összetevője van: egyrészt a vaníliafagyi, másrészt az espresso shot, ami nálam most Roastopusból főtt kotyogósban. Ezt lehet aztán cifrázni (ahogy én is tettem) öntetekkel, toppingokkal, meg persze játszani, hogy milyen fagyit használtok hozzá. Túl sok dolgot persze nem érdemes hozzáadni, a kevesebb több elve itt is igaz, hiszen ha jól választjátok meg az alapanyagokat, akkor már önmagában is isteni lesz. Persze egy kis csokival nem lehet elrontani semmit, igaz?

Egy könnyű nyári ebéd után a teraszon vagy a kertben kortyolgatva verhetetlen.

A bejegyzést a Roastopus támogatta.

Duplacsokis affogato

Imádom ahogyan a vaníliafagyi könnyedén lebeg a tetején és szép lassan megoldvad benne. Ha összekevered akkor egy zseniális nyári ital, ha kanalazod,… Receptek Duplacsokis affogato European Nyomtatás
Adag: 1 Előkészületi idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 1 evőkanál csokoládészirup
  • 1 gombóc vaníliafagylalt
  • reszelt étcsokoládé
  • 40 ml fekete kávé

ELKÉSZÍTÉS

A poharak aljába csokiszirupot öntünk, majd erre kerül a vaníliafagylalt. Reszelünk rá ízlés szerint étcsokoládét, majd az egészet felöntjük forró espressoval vagy fekete kávéval. Azonnal tálaljuk.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...