Kókuszos töltött fánk

írta Kárai Dávid

reklám

Pihekönnyű minifánkok kókuszos krémmel töltve, kókuszreszelékbe hempergetve. Imádom a fánkokat, főleg az ilyen töltötteket, úgyhogy alig vártam a farsangi szezont, hogy végre újra legyen indok a fánksütésre. Persze, frissen nagyon finom, de ha ilyen kicsiket készítesz, akkor simán lehet belőle csipegetős desszert, amit kiteszel az asztalra és szép lassan elfogy. Illetve nem is annyira lassan.

A kókuszos cukros bevonat akkor ragad rá igazán, ha még forró, így elég csak pár másodpercig lecsepegtetni róla a felesleges olajat, utána már mehet is a hempergetés. A krémet akár előző nap is elkészítheted és a hűtőben pihentetheted.

Kókuszos minifánkok

reklám Pihekönnyű minifánkok kókuszos krémmel töltve, kókuszreszelékbe hempergetve. Imádom a fánkokat, főleg az ilyen töltötteket, úgyhogy alig vártam a farsangi szezont, hogy… Receptek Kókuszos töltött fánk European Nyomtatás
Adag: 16 db Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A tésztához:

  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 15 g friss élesztő
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dkg puha vaj
  • 5 dl napraforgóolaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 330 ml kókusztej
  • 3 tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 2 evőkanál keményítő

A hempergetéshez:

  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kirstálycukor

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a langyos tejhez keverj hozzá egy evőkanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt és hagyd felfutni.

A lisztet szitáld egy tálba, adj hozzá egy nagy csipet sót, egy tojást és egy tojás sárgáját. Reszeld bele egy kisebb citrom héját és ha felfutott, öntsd hozzá az élesztős tejet is.

Robotgéppel addig dolgozd, amíg a tészta szépen össze nem áll. Ekkor mehet bele a puha vaja is és addig járasd a gépet, amíg egy szép sima, homogén tésztát nem kapsz, ami elválik az edény falától.

Ekkor takard le és nagyjából egy óra alatt a keleszd a duplájára.

Közben készítsd el a krémet. Ehhez a kókusztejet egy edényben langyosítsd meg. A tojások sárgáját keverd simára a cukorral és a keményítővel, majd több részletben dolgozd hozzá a langyos kókusztejet. Az egészet öntsd vissza az edénybe és addig főzd, amíg egy sűrű krémet nem kapsz belőle. Fóliával takard le a felszínét, hogy ne bőrösödjön és hagyd teljesen kihűlni.

Ha a fánktészta megkelt, akkor óvatosan vedd ki az edényből, majd oszd 16 részre. Minden tésztadarabot gömbölyítsd ki, majd konyharuhával letakarva újabb fél óráig keleszd.

A kókuszreszeléket és a cukrot keverd össze. Az olajat hevítsd fel és süsd ki benne a fánkokat. Ha megpirultak, szűrőlapáttal vedd ki, hagyd pár másodpercig lecsöpögni és azonnal forgasd meg a kókuszos-cukros keverékben.

A kihűlt krémet töltsd habzsákba és óvatosan töltsd meg vele a fánkokat.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...