Tepsis-sajtos burgonya

írta Kárai Dávid

Oké, amióta kipróbáltuk ezt a tepsis-sajtos sült krumplit, azóta háromszor is visszatapsoltuk. A lényege, hogy a vajjal jó vastagon kikent tepsibe megy egy adag reszelt sajt és ez a kettő szépen rásült a burgonyára, ettől lesz egyszerre ropogós is meg finom is. Nagyon jó köretvariáció karácsonyra is, ha feldobnád kicsit a burgonyát, de nem akarsz semmi macerát vállalni.

A fűszerezés szabadon választott, de az biztos, hogy a burgonyának a rozmaring, fokhagyma és a majoranna nagyon jó barátja. Persze ha van bevált fűszerkeveréked, azt is használhatod hozzá, de nem is kell nagyon túlízesíteni, mert a vaj és a reszelt sajt önmagában is sok ízt kölcsönöz a köretnek.

Jól megy mindenféle frissensültek mellé, de akár hamburgerhez, egyben sült húsokhoz is.

A bejegyzést a Lurpak támogatta.

Tepsis-sajtos burgonya

Oké, amióta kipróbáltuk ezt a tepsis-sajtos sült krumplit, azóta háromszor is visszatapsoltuk. A lényege, hogy a vajjal jó vastagon kikent tepsibe megy… Receptek Tepsis-sajtos burgonya European Nyomtatás
Adag: 2 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg apró szemű burgonya
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • ½ teáskanál fokhagyma-granulátum
  • ½ teáskanál vöröshagymapor
  • ½ teáskanál fűszerpaprika
  • ½ teáskanál majoranna
  • ½ teáskanál kakukkfű
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

A burgonyát vágd félbe és sós vízben főzd 10 perc alatt félkeményre.

Az olvasztott vajhoz keverd hozzá a fűszereket, majd kenj ki vele egy tepsit. A fűszeres vajból hagyj meg egy evőkanállal.

A tepsibe szórd bele a reszelt sajtot, majd a vágott felükkel lefelé fektesd bele az előfőzött burgonyaszeleteket.

A maradék vajjal kend meg a tetejét, majd tedd 185 fokos sütőbe 20 percre, amíg aranybarna nem lesz.

Ha kész, vedd ki, hagyd pár percet hűlni, majd egy lapáttal óvatosan fordítsd át a burgonyákat és már tálalhatod is.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...