Oké, amióta kipróbáltuk ezt a tepsis-sajtos sült krumplit, azóta háromszor is visszatapsoltuk. A lényege, hogy a vajjal jó vastagon kikent tepsibe megy egy adag reszelt sajt és ez a kettő szépen rásült a burgonyára, ettől lesz egyszerre ropogós is meg finom is. Nagyon jó köretvariáció karácsonyra is, ha feldobnád kicsit a burgonyát, de nem akarsz semmi macerát vállalni.
A fűszerezés szabadon választott, de az biztos, hogy a burgonyának a rozmaring, fokhagyma és a majoranna nagyon jó barátja. Persze ha van bevált fűszerkeveréked, azt is használhatod hozzá, de nem is kell nagyon túlízesíteni, mert a vaj és a reszelt sajt önmagában is sok ízt kölcsönöz a köretnek.
Jól megy mindenféle frissensültek mellé, de akár hamburgerhez, egyben sült húsokhoz is.
A bejegyzést a Lurpak támogatta.