Ez itt a világ legegyszerűbb sajttortája, nem véletlenül csináltam már meg annyiszor. A baszk sajttortát azért is lehet imádni annyira, mert nincs tésztája, hanem az egész egy habos, könnyű, kicsit vaníliás, krémes csoda. És ne félj, hogy nagyon megsül a teteje, mert pont az ad hozzá egy kis karamelles ízt. Én imádom!
A legnehezebb az egészben, hogy bizony sütés után hagyni kell két órát hűlni, mielőtt szeletelni lehetne, úgyhogy jobb ha már most nekiállsz elkészíteni! Arra figyelj, hogy 20 centis tortaformát használj, amit alaposan bélelj ki sütőpapírral, úgy, hogy bőven túllógjon a peremén, mert sütés közben szépen megnő a torta. A sütőrácsot tedd az alsó sínre, és itt süsd a tortát, így nem barnul meg olyan gyorsan a teteje.
Önmagában szokás enni, de bevallom, van, hogy néha kanalazok rá egy kis málna- vagy eperlekvárt is…