A világ legegyszerűbb sajttortája

írta Kárai Dávid

Ez itt a világ legegyszerűbb sajttortája, nem véletlenül csináltam már meg annyiszor. A baszk sajttortát azért is lehet imádni annyira, mert nincs tésztája, hanem az egész egy habos, könnyű, kicsit vaníliás, krémes csoda. És ne félj, hogy nagyon megsül a teteje, mert pont az ad hozzá egy kis karamelles ízt. Én imádom!

A legnehezebb az egészben, hogy bizony sütés után hagyni kell két órát hűlni, mielőtt szeletelni lehetne, úgyhogy jobb ha már most nekiállsz elkészíteni! Arra figyelj, hogy 20 centis tortaformát használj, amit alaposan bélelj ki sütőpapírral, úgy, hogy bőven túllógjon a peremén, mert sütés közben szépen megnő a torta. A sütőrácsot tedd az alsó sínre, és itt süsd a tortát, így nem barnul meg olyan gyorsan a teteje.

Önmagában szokás enni, de bevallom, van, hogy néha kanalazok rá egy kis málna- vagy eperlekvárt is…

Baszk sajttorta

Ez itt a világ legegyszerűbb sajttortája, nem véletlenül csináltam már meg annyiszor. A baszk sajttortát azért is lehet imádni annyira, mert nincs… Receptek A világ legegyszerűbb sajttortája European Nyomtatás
Adag: 20 centis tortaforma Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg krémsajt (lehet sűrű mascarpone is)
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 25 g liszt
  • 150 g poruckor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 citrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS

A krémsajtot egy tálban habverővel átkeverjük, fellazítjuk. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd beleszitáljuk a sóval és liszttel elkevert porcukrot és simára dolgozzuk.

Végül jöhet hozzá a tejszín, egy kis vanília és egy citrom reszelt héja. Amint minden elkeveredett benne, sütőpapírral bélelt (a papír lógjon túl a forma peremén, mert nagyon megnő sütés közben) tortaformába öntjük.

220 fokon 35-40 perc alatt megsül. Akkor jó ha a teteje már sötétbarna, az oldala szilárd, de a közepe még remegős.

Hagyjuk kihűlni, ezalatt teljesen megdermed, majd ezután szeletelhetjük.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...