Csirkés reuben szendvics

írta Kárai Dávid

Szeretem ezeket a tartalmas, jól összerakott melegszendvicseket, amik tényleg felérnek egy teljes fogással. Ebben a csirkés reubenben a következő rétegek rejtőznek: egy szelet kenyér, kívül vajjal megkenve, belül egy speckó szósz (leírom a receptben), után jön egy roston sült csirkecomb-filé, néhány szelet vékonyra szeletelt zöldalma, gyors, savanyított lilakáposzta és sok-sok tilsiter sajt. Pár perc a grillsütőben, hogy szépen megolvadjon a sajt és összeérjenek az ízek, aztán már kész is.

A reuben egyébként klasszikusan pastramival és savanyú káposztával készül, amiket én most átvariáltam, de a paradicsomos-tormás szószt megőriztem a receptben. Szerintem friss kovászos kenyérből a legfinomabb, és úgy ha kívül megvajazzuk őket, mert akkor igazán ropogósra sülnek majd.

Csirkés reuben szendvics

Szeretem ezeket a tartalmas, jól összerakott melegszendvicseket, amik tényleg felérnek egy teljes fogással. Ebben a csirkés reubenben a következő rétegek rejtőznek: egy… Receptek Csirkés reuben szendvics European Nyomtatás
Adag: 2 Előkészületi idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A szendvicsekhez:

  • 4 szelet kovászos kenyér
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 db sült csirkecomb-filé
  • 1 db zöldalma
  • 4 szelet tilsiter sajt

A lila káposztához:

  • 20 dkg lilakáposzta
  • ½ teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • ½ citrom leve

A szószhoz

  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál worcestershire-szósz
  • 2 teáskanál ecetes-almás torma

ELKÉSZÍTÉS

Először állítsd össze a káposztát: ehhez a lilakáposztát vágd vagy gyaluld finomra, sózd meg és jó alaposan nyomkodd át kézzel, amíg kicsit összeesik és levet ereszt. Add hozzá a cukrot, a vörösborecetet és a citrom levét, újra masszírozd át és hagyd állni fél órát.

A szósz összeállításához minden alapanyagot keverj össze, ha szükséges, sózd meg.

A kenyerek külső felét vajazd meg, a másik oldalukat kendd meg a szósszal. Az egyik szeletre fektess rá egy csirkecombot, majd erre mehet a vékonyra szeletelt alma, a káposzta (a leve nélkül) és a sajt. Fektess rá egy másik kenyeret a szószos felével lefelé és már teheted is a szendvicssütőbe.

Langyosan a legfinomabb, amikor még olvad benne a sajt!

MEGJEGYZÉS

A káposztát akár előző este is elkészítheted.

A bejegyzés az Ammerland támogatta.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...