Szeretem ezeket a tartalmas, jól összerakott melegszendvicseket, amik tényleg felérnek egy teljes fogással. Ebben a csirkés reubenben a következő rétegek rejtőznek: egy szelet kenyér, kívül vajjal megkenve, belül egy speckó szósz (leírom a receptben), után jön egy roston sült csirkecomb-filé, néhány szelet vékonyra szeletelt zöldalma, gyors, savanyított lilakáposzta és sok-sok tilsiter sajt. Pár perc a grillsütőben, hogy szépen megolvadjon a sajt és összeérjenek az ízek, aztán már kész is.
A reuben egyébként klasszikusan pastramival és savanyú káposztával készül, amiket én most átvariáltam, de a paradicsomos-tormás szószt megőriztem a receptben. Szerintem friss kovászos kenyérből a legfinomabb, és úgy ha kívül megvajazzuk őket, mert akkor igazán ropogósra sülnek majd.
A bejegyzés az Ammerland támogatta.