Görög grilltál citromos-zöldfűszeres csirkenyársakkal

írta Kárai Dávid

szponzorált tartalom

A grillezésben és a kerti sütögetésben szerintem sokszor azt rontjuk el, hogy olyan ételeket akarunk készíteni, amik melósak, lassan készülnek és ott kell állni mellettük. Én ilyenkor szeretem inkább előre megcsinálni a nehezét, hogy aztán inkább a társasággal legyek, egy hideg sörrel a kezemben és ne a grillsütő felett.

Ezeket a nyársakat már többször teszteltem és átment mindegyik szűrőn, szóval bátran mondhatom, hogy egyrészt gyerekbarát, másrészt tűzhelyen, grillserpenyőben is süthető, ha rosszra fordulna az idő és nem utolsó sorban nagyon sokféle köret passzol hozzá. Én ezzel a rögtönzött görög salival szeretem a legjobban, amit most Adri isteni bulgursalátája egészített ki.

Zöldfűszerekből én szeretek frisset használni, pláne, hogy nagyon sokfélét nevelgetek a teraszon. Ha valamelyikből nem tudsz frisset beszerezni, akkor persze használhatsz helyette szárítottat is. Arra viszont ügyelj, hogy a citrom kezeletlen, vagy bio legyen, hiszen most a héját használjuk fel!

A bejegyzést az 1664 Blanc támogatta.

Görög grilltál citromos-zöldfűszeres csirkenyársakkal

szponzorált tartalom A grillezésben és a kerti sütögetésben szerintem sokszor azt rontjuk el, hogy olyan ételeket akarunk készíteni, amik melósak, lassan készülnek… Receptek Görög grilltál citromos-zöldfűszeres csirkenyársakkal European Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A nyársakhoz:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál friss oregánó
  • 2 szál friss menta
  • 2 ág friss rozmaring
  • 1 citrom reszelt héja
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz:

  • kígyóuborka
  • paradicsom
  • feta sajt
  • olajbogyó
  • lilahagyma
  • oregánó

ELKÉSZÍTÉS

A csirkemellet vágd nagyobb kockákra. Az olajat öntsd bele egy kisebb tálba, add hozzá a finomra vágott friss zöldfűszereket, a citrom reszelt héját, majd sózd és borsozd meg. Alaposan keverd össze, majd forgasd hozzá a csirkemellhez. A két fokhagymát a kés lapjával roppantsd meg, majd keverd ezt is bele. Az egészet töltsd jól zárható zacskóba, majd tedd hűtőbe 2-3 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakát ott hagyod.

Másnap a csirkekockákat tűzd nyársra. Ha fa nyársakkal dolgozol, érdemes előtte fél órára vízbe áztatni, nehogy megégjen a tűz felett. A csirkenyársakat oldalanként 8-10 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz.

Köretnek szeletelj fel kígyóuborkát, kockázd fel a paradicsomot, aprítsd vékonyra lilahagymát, majd locsold meg olívaolajjal. Morzsolj rá feta sajtot, oregánót és dobj mellé pár szem olajbogyót is.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...