Mézes-chilis csirkeszárnyak

írta Kárai Dávid

Ez a recept tényleg úgy született, hogy kialakult nálunk egy spontán vendégség, mindenki megéhezett és abból kellett főzni, amit itthon volt. A szárnyakat eredetileg húslevesbe szántam, de végül sörkorcsolyaként végezték, mézes-chilis öntettel meglocsolva. 

Azt is mondhatnám, hogy a kínai büfés, szezámmagos csirke és a buffalo chicken wings szerelemgyereke ez, hiszen a szárnyakat burgonyakeményítőbe forgatva, olajban megsütöttem (ahogy a buffalo chicken wings is készül), majd megfürdettem a mézes-ecetes-chilis-szezámmagos öntetben. 

Lehet hozzá köretet is rittyenteni, de szerintem így, csipegetnivaló falatként a legfinomabb. Egy dolgot ne felejts el mellé, sok-sok szalvétát kikészíteni törölközésnek!

A bejegyzést az 1664 Blanc támogatta.

Mézes-chilis csirkeszárnyak

Ez a recept tényleg úgy született, hogy kialakult nálunk egy spontán vendégség, mindenki megéhezett és abból kellett főzni, amit itthon volt. A… Receptek Mézes-chilis csirkeszárnyak European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg csirkeszárny
  • só, bors
  • 4 evőkanál burgonyakeményítő
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál chili crunch (vagy más chilipaszta)
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál pirított szezámmag

ELKÉSZÍTÉS

A szárnyakat sózd és borsozd meg, alaposan forgasd össze, majd szórd rá keményítőt és addig keverd, amíg mindenhol szépen be nem vonja.

Az olajat hevítsd 180 fokra, majd 7-8 perc alatt süsd benne aranybarnára a szárnyakat. Ha kész, szűrőkanállal vedd ki őket és papírtörlőn csepegtesd le.

Közben a mézet, a chilit az ecetet és a szezámmagot keverd össze, majd a még langyos szárnyakat forgasd meg benne.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...