Cukkinikrémes spagetti

írta Kárai Dávid

Az a tapasztalatom, hogy ezzel a nagyon zöld, cukkinis tésztával elég könnyű levenni bárkit a lábáról. Nincs is ebben semmi meglepő, hiszen a cukkinit szinte mindenki imádja és ezt az elegáns, önmagában is csinos forgást mindenféle konyha jártasság nélkül is össze lehet dobni.

A lényeg, hogy jó sok cukkini kell hozzá, hiszen ez a tésztaszósz alapja. Ez azt is jelenti, hogy rengeteg zöldséget lehet “elrejteni” benne, anélkül, hogy bárkinek feltűnne. El lehet vinni egy zöldfűszeres, olaszos ízvilágba, de maradhat a visszafogottabb karakter is egy csokor petezselyemmel.

Én pedig mostanában erősen rákaptam a habzó- és gyöngyöző borokra, úgyhogy nektek is egy ilyet ajánlok mellé, a HILLTOP Gyöngy személyében pláne akkor, ha kettesben koccintotok és ültök asztalhoz egy vacsora mellé.

A bejegyzést a Hilltop támogatta.

Cukkinikrémes spagetti

Az a tapasztalatom, hogy ezzel a nagyon zöld, cukkinis tésztával elég könnyű levenni bárkit a lábáról. Nincs is ebben semmi meglepő, hiszen… Receptek Cukkinikrémes spagetti European Nyomtatás
Adag: 2 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg cukkini
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • pár levél friss bazsalikom
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 marék dió
  • pár levél friss bazsalikom a tálaláshoz

ELKÉSZÍTÉS

Az olajat egy serpenyőben forrósítsd fel, majd pirítsd meg rajta a szeletekre vágott fokhagymát. Ha már elkezdett barnulni, jöhet rá az egycentis kockára vágott cukkini és nagy lángon ezt is pirítsd körbe.

Ha a cukkini már megpirult és puha, akkor sózd és borsozd meg, majd dobd rá az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, forgasd át a serpenyőben, hogy kicsit összeessen, majd zárd el alatt a lángot.

Közben a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint főzd ki, de mielőtt leszűrnéd, a levéből tegyél félre másfél decivel.

A diót száraz serpenyőben pirítsd át és tedd félre. 

A cukkinis keveréket tedd át egy robotgépbe, adj hozzá egy keveset (de még ne az egészet) a félretett főzővízből, majd turmixold össze. Ha túl sűrű, mehet hozzá még a főzővízből. Legvégül reszeled bele a parmezánt és ezzel is turmixold össze.

Az így kapott szósz keverd össze a spagettivel, majd szedd tálakba. A tetejére szórd rá a megpirított, durvára vágott diót és egy-egy levél bazsalikommal díszítsd. Töltsd mellé egy-egy pohár gyöngyöző bor és már ehetitek is!

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...